3 tips når du vil kvitte deg med gjeld

Mange mennesker forteller oss at de ville gjerne betale ned gjeld eller bli helt kvitt det hele. Men de er ikke helt sikre på den beste måten å gjøre det på eller hvordan de skal komme i gang. Det er egentlig ikke noen “beste måte” som fungerer perfekt for alle. Så her er et par forslag for å komme i gang med å slette gjeld. Jo flere av disse rådene du følger, desto raskere kommer du ut av gjeld.

Betal mer enn minimum

Forsikre deg om at du alltid betaler mer enn minimumsbetalingen på kredittkort eller kassekreditt. Hvis du bare foretar de laveste kredittkortbetalinger hver måned vil det ta evigheter. Hvis du vil betale din saldo raskt, betaler du så mye ekstra som du har råd til. Selv en ekstra 50-lapp hver måned vil hjelpe. Prøv å bruke en finansiell kalkulator for å se hvor mye du kan spare på denne måten. Du vil glede deg over svaret.

Bruk mindre enn vanlig

Mange mennesker kommer inn i gjeld og holder seg i gjeld. Hvorfor? De pleier å kjøpe det de vil ha, når de vil. Ikke engang millionærer har råd til å kjøpe alt de ønsker seg. Hvis du vil ha noe, ikke kjøp det med mindre du har penger til det. Spør deg om du kan være fornøyd med mindre enn du ønsker deg, bare midlertidig. Disse pengene kan du bruke på å betale ned din gjeld.

En annen fin måte å bruke mindre på er å betale med kontanter i stedet for kreditt. McDonalds har funnet ut at folk bruker 56% mer på sine restauranter når de betaler med kreditt i stedet for kontanter. Studier å vise at folk har en tendens til å bruke minst 15% mer på alt de kjøper ting ved på kreditt.

Betal av den dyreste gjelden først

En av de smarteste strategiene for å komme seg ut av gjeld er å foreta minimumsbetalinger på alle gjeld. Dette gjelder også alle kredittkort. Velg den ene gjelden som belaster deg mest. Fokuser så alle dine ekstra betalinger på å betale denne først.

Når din første, dyreste gjeld, er betalt vil du kunne trekke været.ta alle de pengene du betalte på den første gjelden. Fokuser så på den neste dyreste gjelden. Fortsett denne metoden til du har betalt ned alle kreditorer. Denne strategien vil raskt komme deg ut av gjeld. Og du vil føle deg oppmuntret når du ser fremgangen din.