3 tips til bedre økonomisk oversikt

Før du i det hele tatt vurderer å ta opp et nytt lån er det viktig å ha oversikt. Her finner du noen gode råd for å få oversikt på 1-2-3. Slik kommer man ut av gjeld og kan spare opp et krisefond for hvis noe skulle skje.

Ofte viser det seg at det ikke bare er mangel på inntekt som er problemet. Veldig mange nordmenn har problemer pga overforbruk. Derfor er det mange som ikke ser seg råd til å spare. For å hjelpe deg få oversikten kan du følge våre 3 råd nedenfor.

Sett deg et mål for hva du vil oppnå

Hva er viktigst for deg akkurat nå. Sett et mål for din økonomistyring. Vil du bare pusse opp kjøkkenet eller er du i gjeldskrise. Svaret på hva du ønsker utfallet å bli svarer på hvilken løsning du behøver.

Er det gjeldskrise kanskje en refinansiering av eksisterende lån er svaret. Målet med et budsjett er å hjelpe oss å kontrollere våre utgifter, slik at vi kan bruke mindre, og fokusere våre utgifter på det som betyr mest for oss.

Prioriter utgiftene i en måned

Målet med med budsjettering er å spore hver krone. Selv om du bare følger med i en uke, vil dette lønne seg. For eksempel vil dette vise hvilke utgiftsposter du bruker for mye på. Du vil se at det ofte kan være oppsiktsvekkende.

Slik ser du klart hva du bør kutte ned på slik at du får bedre råd til annet. Ideelt sett bør man spore sine utgifter for en hel måned, men selv en uke kan gi verdifull informasjon om forbruksmønstre.

Til slutt: Sett et realistisk budsjett

Budsjett er alfa omega for god privatøkonomi. Uten dette vil du så vite hvordan neste måned blir. Lag gjerne budsjettet med utgiftspostene fra en måneds observasjon guide deg. Vær fornuftig og inkluder alle utgivsposter og eventuell gjeld. Snart er du i gang med å komme til målet!