5 gode råd for å forbedre dine finanser i 2016

1. Gjør ditt digitale liv enklere

Hvis du enten med vilje eller i vanvare har blitt fristet av e-mailer som lover fantastisk avkastning eller gode kupp er det greit å slippe unna fristelsen hvis man bare avregistrerer seg. Det tar bare 3 minutt maksimum å avregistrere deg eller blokke en avsender, og du har bedre oversikt med en gang.

2. Koordiner den økonomiske delen av samlivet med din partner

Koordinere forbruk og sparing-vaner med partneren din kan ikke bare føre til et mer stabilt og harmonisk forhold, det kan også bety mer penger i felles bankkonto.

3. Forstå mer av økonomi som påvirker deg

Økonomisk kompetanse er en nøkkelfaktor når det gjelder å vokse og å bygge velstand over tid. Hvis folk forstår grunnleggende begreper når det gjelder sparing, investering og rentes rente, da de er mer sannsynlig for å sitte på et fint sted når de blir eldre. Det er derfor smart å gjøre en innsats for å utdanne deg selv, enten gjennom arbeidsplassen, utdanningsprogram for voksne eller e-læring.

4. Få mer ut av arbeidsplass-fordeler

Hvis du er heldig nok til å ha en jobb med fordeler så lønner det seg å sørge for at du får så mye ut av dem som mulig. Bortsett fra din regulære lønn, ta en nærmere titt eventuelle samsvarende fordeler som for eksempel fleksible utgift-kontoer, helseforsikring, barnehage-støtte, gym-medlemskap, firmabil m.m. Dette kan hjelpe din privatøkonomi.

5. Nedbetal dyrest gjeld først og fort

Hvis du fortsatt går og bærer rundt på dyr gjeld i form av kredittkort-gjeld eller andre lån, så det er på tide å lage en plan for å betale det av. I “Gjeldsslave exit-planen”setter du/dere konkrete mål for ( for eksempel betal ned kredittkort innen August). De høyeste rentene og den gjelden som plager deg mest er også den som må elimineres først.