5 grunner til at folk låner penger

Lån og kredittkort i hjørnesteinen i mange menneskers personlige økonomi. Dessverre kan man gjerne si. Det er mange forskjellige typer kreditter som du kan få tilgang til. Alt innen personlig økonomi dekker vi her i din ultimate låneguide.

Her er grunner til at folk bruker lån og kreditt

For å kunne kjøre bil

Hvis du trenger et lån, kan du søke om et finansieringslån for å kjøpe bil. Også kalt Billån på godt norsk. Disse har en tendens til å komme fra bil-finansieringsselskaper. Lån til bilfinansiering er dyre, så det er viktig å være på tå hev. Jobber du heltid kan du søke om lån.

For å kjøpe hus

Å få et huslån er et av de mest livsendrende øyeblikkene i alles liv. Evnen til å komme seg på eiendomsmarkedet er noe alle nordmenn streber etter. Hvis du vil kjøpe et hjem, er det beste alternativet å forbedre økonomien din. Du må spare, så du har egenkapital.

For DIY

Forbrukslån er populære lån for folk som vil gjøre utvidelser på hjemmene sine eller renoveringer. Personlige lån kan brukes uansett grunn så lenge utlåner godkjenner det.

For barna

Det kan være vanskelig å motstå fristelsen til å få barna dine noe de har ønsket seg lenge. Den ideelle måten å gjøre dette på er for deg, for barna dine. For andre mennesker som er korte med kontanter, er et lite lån som blir tilbakebetalt på lønningsdag et alternativ.

Til jul

En av de mest kontroversielle sidene ved kreditt og lån er det faktum at mange mennesker har tatt opp lån for å finansiere julefeiring. En av åtte nordmenn sliter med utgiftene etter jula. Fristelsen til å bruke handler om å kjøpe og selge gaver fra venner og familie. Du bør prøve å spare penger og bruke penger for å unngå gjeld etter jul. Les mer om sunn økonomi på våre sider.