5 tips før selvangivelsen

5 tips før selvangivelsen. Stressa når selvangivelsen kommer. I år kan du stille forberedt. Her er ting det er smart å vite før du leverer. Husk at du alltid kan ta opp lån på nettet også for å tilbakebetale en baksmell. Hos oss finner du alt du trenger å vite om alle typer nettlån.

Dette før du vite før selvangivelsen kommer

Sjekk gjennom selvangivelsen din

Selv om du har fått penger tilbake på skatten, lønner det seg likevel å sjekke selvangivelsen. Kanskje har du krav på enda mer penger tilbake. Ikke stol blindt på skatteetaten. Selvangivelsen din er ikke alltid korrekt.

Enkelte poster sjekkes ekstra nøye

Enkelte poster gjør vi mange feil. For eksempel gjelder dette ofte salg og utleie av bolig. Pendlerfradrag er også ofte noe folk misforstår.

Unngå med bøter eller anmeldelse

Skulle skatteetaten oppdage at du ikke har oppgitt inntekter og formue til beskatning er du i trøbbel. En tilleggsskatt på hele 45 opp til 60 prosent kan bli lagt til. Alvorlige saker kan bli anmeldt.

Bruk Skatteetatens sider

På Skatteetatens sider finner du kalkulatorer som hjelper deg med å få oversikt over hvilke fradrag du kan ha krav på eller ikke. Guiden heter “Fradragsveilederen”. Deb hjelper deg finne en oversikt over noen av de vanligste utgiftene man kan trekke fra på skatten. Har du et enkeltpersonforetak er denne guiden veldig hendig. De har også en veldig glup reisefradragskalkulator.

Disse postene skal du merke deg

I følge Skatteetaten er dette de syv vanligste endringene:

  • Reisefradrag
  • Renter av gjeld
  • Gjeld
  • Bil
  • Renteinntekter med mer
  • Bankinnskudd
  • Fradrag for barnepass/ foreldrefradrag

Siden disse ikke er inkludert i den forhåndsutfylte selvangivelsen er det opp til deg å vite hva som skal legges til eller trekkes i fra. Du kan angre deg! Kommer du på at du har glemt noe? Slapp av. Du kan alltids levere selvangivelsen igjen. Opptil flere ganger.