Alle bør vite disse prinsippene for sunn økonomi

Hvordan et kredittkort fungerer

Kredittkort er en interessant vare. De kan enten fungere for deg eller mot deg, avhengig av hvor mye du vet om dem og hvor smart du er med dem. Det største problemet med kredittkort er at vi får tilgang til dem før vi vet nok om dem. Foreldrene dine burde ha lært deg hvordan de jobber, men dessverre vet mange voksne ikke engang nøyaktig hvordan de fungerer. Denne artikkelen skal hjelpe. Lese det. Les deretter det igjen.

Hvordan lage et budsjett

Budsjettering er noe som folk enten elsker eller hater å gjøre. Hold et generelt budsjett fordi det er viktig å vite hvor pengene går. Enkelte vet hvor hver krone går. Det er ikke nødvendig. Trenger du et krasj kurs på å bygge et budsjett? Sjekk ut våre sider for mer om dette.

Tidsverdien av penger

Tidsverdien av penger er en enkel prinsipper å forstå: i utgangspunktet står det at noe penger er verdt mer i dag enn det samme beløpet i fremtiden på grunn av det lønnspotensialet. Dette betyr at hvis du har Kr. 100 å investere i dag, er det verdt mer enn Kr. 100 i året fra nå, fordi det kan få verdi gjennom investeringer i et år. La oss anta at du er gjennomsnittlig 9% på investeringene dine. Din Kr. 100 i dag vil være verdt Kr. 109 i et år, mens å få Kr. 100 i året fra nå er bare verdt rundt Kr. 91, på grunn av verdien av pengene tapt i året.

Begynn å investere tidlig

Hvis du begynner å investere nå, vil du ha mye mer enn hvis du venter til du tjener mer penger, selv om du investerte mer i årene som kommer. Vi ble alle lært at det er viktig å få en god utdanning og å lære verdifulle ferdigheter for å komme inn i arbeidsstyrken og starte en god karriere.

Men her er det få av oss har lært: viktigere enn å ha en god jobb, er å spare. Sikker på at det er viktig å ha en god jobb. Men det er enda viktigere å investere pengene dine, uansett hvor mye du lager. Søk om lån eller les mer om sunn økonomi for folk flest her hos oss.