Beskytt deg mot identitetstyveri

Det er noen enkle trinn du kan ta for å redusere eller minimere risikoen for å bli offer for identitetstyveri. Øv deg på sikker internett-bruk jo før jo bedre.

Slett spam-e-postmeldinger som ber om personlig informasjon, og hold antivirus- og antispionprogramvaren oppdatert. Bare kjøp online med sikre websider (kontroller bunnen av nettleseren din for et bilde av en lås eller se etter “https” i adresselinjen). Aldri send kredittkortnummer, personnummer og annen personlig informasjon via e-post.

Fjern privat post

Riv opp eller makulere kredittkortutskrifter. Alle brev fra banken, staten eller hva som helst som inneholder privat finansiell informasjon.

Sikre posten din med en gang.

Tøm din postkasse med en gang så ingen kan stjele den. Få en postbokslås. Når du sender faktura betalinger og sjekker, bør du vurdere å slippe dem av på postkontoret eller i en sikker postkasse.

Vær forsiktig med ditt personnummer

Ditt sosialt forsikringsnummer (SIN) er et viktig mål for identitetstyver fordi det kan gi dem tilgang til din kredittrapport og bankkontoer. Bær aldri kortet med deg. I stedet må du huske nummeret ditt og holde kortet på et sikkert sted hjemme eller i en safe. Skriv aldri eller skriv ut sosialforsikringsnummeret på noe som helst.

Sjekk kredittrapporten din

Minst en gang i året, få og gjennomgå kredittrapporten din for mistenkelig aktivitet. Vokt deg for svindel ved bruk av sunn fornuft. Vær alltid på defensiven med å utgi din private informasjon. Gi aldri personlig informasjon til telemarketers eller svar på e-post fra noen som hevder å representere banken din, kredittkortselskapet, et myndighetsorgan, en veldedighet eller en annen organisasjon. Hvis du mener at forespørselen er legitim, må du kontakte selskapet direkte for å bekrefte sine krav. Hos oss kan du lese mer om personlig økonomi og sammenligne banker for et godt og trygt lån!