Betal tryggere med kredittkort!

Det norske markedet for netthandel har eksplodert de siste årene, og ett av de raskest voksende områdene er tjenester som abonnementer og apper. Vi nordmenn er helt elleville over alle apper som finns der ute og benytter dem til nærmest alt mulig.

Men vet du hvorfor du alltid bør betale disse med kredittkort?

I 2016 omsatte e-handel i Norge for over 90 milliarder kroner Kilde: SSB). Ifølge DiBS-rapporten Norsk E-handel 2016, har omsetningen økt med hele 75 prosent de siste fem årene. Ett av de områdene som vokser mest, er abonnementstjenester som strømming av tv og musikk, aviser og matleveranser på døren (dagligvarer såvel som take-away).

Kanskje er du en av dem som bruker Spotify og Netflix, har digitalabonnement på en avis, eller betaler bussbilletten med Ruter-appen? I så fall har du kanskje hørt at det er lurt å betale for disse tjenestene med kredittkort. Men vet du hvorfor?

Derfor skal du betale med kredittkortet ditt

Ekstra Sikkerhet

Når du bruker kredittkortet, betaler du en faktura i etterkant i stedet for å gi noen direkte tilgang til det kortet som er knyttet til bankkontoen din. Dermed har du ekstra sikkerhet i tilfelle du skulle oppleve manglende leveranse, svindel eller konkurs.

Hvis du blir lurt

Du vil raskt kunne oppdage dersom noen transaksjoner ikke stemmer. Hvis du blir lurt når du bruker kredittkortet, er det som regel kortutsteder som hjelper deg med erstatningssaken. Dersom du skulle ha behov for å klage på et kjøp, vil du også ha flere rettigheter og enklere løsninger med et kredittkort enn med ditt vanlige bankkort.

E-abbonement og apper

Du må som forbruker hele tiden stole på at stadig flere ulike aktører skal passe på kortopplysningene dine. Enten du skal betale for parkering, spille casino på nettet eller et abonnement på diettvideoer, har du ikke noen garanti for hvor sikker appen eller oppbevaringen av opplysningene dine. Det er bare mindre å holde styr over hvis du betaler med kredittkortet ditt.