Billån

Bil er dessverre noe alle må ha, men det er et tapsprosjekt. I det øyeblikket du kjører bilen ut fra bilforhandleren, synker verdien betraktelig. Derfor er det svært viktig å velge det beste mulige billån, et som lar deg kjøpe den bilen du trenger uten at du må slite med alt for høye månedlige innbetalinger.  Det er flere måter å finne et bra billån.

Hos bilforhandleren

Bilforhandlere har ofte flere forskjellig tilbud på lån på enkelt biler. Ofte samarbeider de med en spesifikk bank for å kunne gi deg et lån på dagen. Disse lånene er vanligvis standard lån, ikke spesielt dyre og ikke spesielt billige billån. Det kan være lurt å sjekke litt på markedet før du skal kjøpe bil. Se hva forskjellige banker tilbyr av billån, så blir det enklere for deg å vurdere om bilforhandleren tilbyr en god eller mindre god avtale.

I banken

Banker tilbyr greie billån, og ofte kan man få en grei rente hvis man er kunde i banken. Banker bruker ofte litt tid på å behandle en søknad, så begynn med dette litt før du drar å ser på biler. Det kan være greit å ha fått en godkjennelse før du sjekker bilmarkedet. Da vet du mer om hvor mye penger du kan bruke på en bil og banken kan raskere overføre pengene. Det er store variasjoner i forhold til renten man får i banken, og i mange tilfeller kan det være mulig å utvide boliglånet for å dekke utgiften til å kjøpe bil. Dette vil kunne gi deg en svært god rente, siden boliglån ofte har bedre rente en billån.

Blilån På nettet

Det er og selvsagt mulig å finne et godt billån på nettet. Det er mange aktører og dette gir deg gode muligheter til å finne det beste lånet. I tillegg er det ofte mye raskere å få svar når det kommer til denne type lån. Ulempen er at rentene ofte varierer sterkt. Så her er det viktig å sjekke flere nettsteder og flere lånetilbydere. Det er og egne samlesider som lar deg enkelt sammenligne flere lånetilbydere, avhengig av forskjellige kriterier. I tillegg har mange av de store nettstedene i Norge med fokus på økonomi, ofte tester hvor de undersøker forskjellige typer lån. Søk gjerne på steder som N24.no, aftenosten.no og ikke minst søk på google. Det er utrolig hvor mye informasjon du kan få gjennom litt ekstra tid.

Viktige å huske på

Det koster å ha bil, selv om dette er noe man må ha. Derfor er det viktig at du velger den rette bilen. Hvis du kjøper en bruktbil, bør du sørge for at den er NAF testet eller i alle fall har passert EU-kontrollen. Dette gir deg en pekepinn på bilens tilstand. I tillegg må bilen være dimensjonert for ditt formål. Ikke kjøp en to seter hvis du har to barn og omvendt, ikke kjøp en 7 seter hvis du ikke har barn og sjelden kjører rundt på familie. Bilstørrelsen vil alltid påvirke drivstoff forbruket.

Gjør en god handel og sørg for at å ha et godkjent billån i lommen først, så du kan slå til på din drømmebil.

Hva er et godt billån?

I dag må alle ha en bil, nesten uansett hvor man bor. Selvsagt kan man bruke kollektiv transport til og fra jobb, men det vil alltid være tilfeller hvor man trenger en bil. Få har muligheten til å kjøpe en bil med oppsparte midler.  Derfor må man finne et godt billån. Heldigvis har man flere muligheter.

Bankens billån

Hvis du har et greit forhold til en bank, kan det lønne seg å kontakte dem først. De kjenner mye av din økonomiske historie, noe som kan hjelpe deg å få lån. I tillegg har de muligheten til å øke ditt boliglån og legge billån summen inn der. Så mulighetene er mange hvis man ser på et lån i banken. Husk å legge opp til en ny takst av huset hvis du tenker på å låne mer på huset. I tillegg kan det være lurt å være ute i god tid. For ofte tar det litt tid før man er ferdig med å behandle søknaden. Kanskje er ikke banken villig til å låne så mye som du trodde? Eller kanskje du kan få mer enn du trodde? Mulighetene er mange.

Bilforhandleren tilbyr og ofte lån

Bilforhandlere vet at de aller fleste folk trenger å låne penger for å kjøpe bil. Derfor har de ofte samarbeid med en eller flere banker som tilbyr lån som du kan ta opp der og da hos bilforhandleren. Et slikt billån kan være svært gunstig eller midt på treet. Derfor er det lurt å ha sjekket lånemarkedet litt før du går til en bilforhandler. Hvordan er renten på resten av lånemarkedet? Er det lånet bilforhandleren tilbyr deg så bra som de vil ha det til? Husk; selgeren ønsker å selge bil, men det er ikke sikkert du bør kjøpe.

Internett åpner for flere muligheter

En av de store fordelene med internett er at dette gir deg som forbruker muligheten til å sjekke mange, mange forskjellige typer lån og andre produkter.  Dette setter selvsagt tilbyderne under press ettersom det er sterk konkurranse. For en som skal ha billån kan det være lurt å ta en kveld foran en pc og sjekke alle konkurrentene. Hvor mye kan du låne og ikke minst, hva er nedbetalingstiden? Det siste er viktig i forhold til rentene. Du får stort sett bedre renter med en lengre nedbetalingstid. I tillegg må man sjekke hva slags sikkerhet som kreves, dette vil og påvirke renten. Det er egne sammenlignings sider som kan hjelpe deg å finne det rette lånet.  De store avisene publiserer og mange forskjellige undersøkelser om lån, både billån, boliglån og andre typer lån. Her kan du finne mye god og nyttig informasjon, hurra for Internett som gjør det så enkelt å sammenligne og finne informasjon om låneselskaper.

Husk!

Ethvert lån skal betales tilbake, også billån. Du kan ikke forvente at du får igjen mye penger når du selger bilen, så ikke ta opp et lån basert på en fremtidig salgspris. Vær realistisk og sjekk alle detaljene, så vil resultatet bli at du får en drømmebil med et bra billån.

Hva kjennetegner et godt billån

De færreste klarer seg uten en bil i dag, de fleste må ha to. Kollektivsystemet er på vei til å bli bedre, men samtidig er det mange utfordringer også her. Har man et stramt tidsskjema, vil kollektivsystemet sjelden fungere. Så da må man ha en bil. De færreste klarer å betale ned den fulle kjøpesummen på oppsparte penger. Dermed må  man prøve å finne et billån som er rimelig nok til at enkelt kan betjene det, samtidig som man får nok penger til å kjøpe bilen man vil ha.

Et billån i vanlig bank

Skal du først se etter et billån i en bank, lønner det seg oftest å sjekke med den banken du har et kundeforhold til.  I de fleste tilfellene er disse mest åpen for å gi deg et billån. Selvsagt kan du og kontakte andre banker, som du ikke har et kundeforhold til hvis du ikke er fornøyd med tilbudet fra den første banken. Ta kontakt og få et overslag over hvor mye de kan låne deg. Dette gir deg en klar sum å forholde deg til når du skal ut å se på biler. I noen banker kan godkjenningsprosessen for å få godkjent en lånesøknad ta over en uke. Så hvis du først vil ha et billån i vanlig bank, bør du sørge for å legge inn god tid.

Lånetilbud fra bilforhandleren

Ettersom bilforhandlerne ønsker et raskt salg, har de ofte gjort avtaler med banker. Dette lar dem tilby et lån på stedet, til en grei rente. Så du får gjort alt på sted. Når det er sagt, er det viktig å sjekke lånemarkedet før man besøker en bilforhandler. Dette vil gjøre det enklere å vite om renten som bilforhandleren tilbyr er lav, grei eller for høy. Dette er selvsagt viktig vite før man kommer i snakk med en salgsperson. En salgsperson vil fremheve hvor flott deres bil er og hvor lav renten blir, mens du må forbli kritisk  for å passe på din økonomi.

Flere valgmuligheter med Internett

Internett åpner for at internasjonale selskaper kan etablere seg i mange forskjellige land. Dette gjelder og for selskap som tilbyr billån. Dette skaper selvsagt en sterk konkurranse, noe som presser rentene og ikke minst gebyrer og avgifter. Mange er skeptisk til slike tjenester på internett, men med dagens teknologi er dette rimelig trygt så lenge man tar alle de rette forhåndsreglene. Man må sjekke at de bruker en fornuftig kryptering og ikke minst at det er en fornuftig tilbakebetalingsplan. Betalingen av lånet bør skje gjennom giro eller lignende. Husk at du aldri skal betale inn noe til en lånetilbyder før du har fått lånet. Det er og viktig å huske at man ikke skal gi passord eller annen informasjon per e-post. Alt skal skje gjennom sikre og krypterte skjema på nett. Skal du identifisere deg, bør du bruke bankID. Dette vil vise hvor seriøs lånetilbyderen er og ikke minst, det er trygt.

OBS!

Alle lån, inkludert billån, må tilbakebetales. Ikke ta opp et større lån enn du klarer å nedbetale uansett hvor flott bilen er!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]