Bli bedre i din privatøkonomi med en finansiell kalender

Hvis du ikke stoler på deg selv til å huske å betale kvartalsavgifter, skatt eller andre perodiske utgifter er det viktig å holde oversikt. Dette kan du gjøre ved å sette påminnelser om avtaler for disse viktige finansielle aktivitetene på samme måte som du ellers vil skrive ned legebesøk eller en verkstedavtale. Sjekk renten din:

  • Hvilke lån bør du betale ned først?
  • Den med høyest rente.
  • Hvilken sparekonto bør du åpne?
  • Den med den beste renten.
  • Hvorfor kredittkort-gjeld gi oss hodepine?

På grunn av den høye renten. Poenget her er enkelt: Vær oppmerksom på rentenivået når du prioriterer dine nedbetalinger og hvilken rekkefølge de kommer i. Det er mye å spare på å holde oversikt på renten din.

Hold øye med din nettoverdi

Nettoverdien er forskjellen mellom eiendeler og hva du har i gjeld. Det er summen som gir det store bildet på hvor du står økonomisk til enhver tid. Hold et øye med den, og det kan bidra til å holde deg orientert om fremdriften du gjør mot dine finansielle mål-eller advare deg hvis du slakker.

Angi et budsjett for husholdet, og hold det

Dette er utgangspunktet for alle andre mål i livet ditt. Her er en sjekkliste for å bygge et praktisk personlig budsjett. Kalender for regelmessige finansielle utgifter. Livsstils-kalender, det er anbefalt å benytte ikke mer enn 30% av totalinntekt per måned på livsstil og fornøyelser for å komme ovenpå. Rente-oversikt, sett mål for nedbetaling hvis du er i en gjeldssituasjon. Sett konkrete finansielle mål Bruke tall og datoer, ikke bare ord, for å beskrive hva du ønsker å oppnå med pengene dine. Hvor mye gjeld har du lyst til å betale av-og når? Hvor mye vil du spare, og til hvilken dato?