Boliglån tar gjennomsnittlig 20 år å betale ned

Din forpliktelse til ditt boliglån er et som sannsynligvis vil spenne over minimum 20 år. Å håndtere de månedlige tilbakebetalingene krever nøye budsjettering, samt store doser av selvdisiplin. Å tilbakebetale boliglånet ditt i forkant av planen kan spare deg for ekstra renter og lette dagligdagen. Mens du gjør de planlagte tilbakebetalingene av boliglån vil fungere, er det i din beste interesse å tilbakebetale før planen. Å implementere trinn for å gjøre det kan spare deg noen år, samt spare deg for den ekstra renten.

5 tips for å betale huslånet raskere

Betal ekstra hver måned

Øv på dette helt fra starten for å sikre at du blir vant til denne måten å gjøre ting på. Hvis det er innenfor dine midler, burde du betale mellom hundre og tusenvis av kroner ekstra hver måned hvis du kan. Å følge dette rådet kan være vanskelig til å begynne med, men å jobbe med inntektene dine vil være til fordel for deg i det lange løp.

Betal store engangsbeløp når du kan

Gjør ditt beste for å betale engangsbeløp til boliglånet ditt når og når det er mulig. Å betale noen ekstra tusenvis i obligasjonen din når det er mulig kan redusere avdragsbeløpet litt av gangen. Gjør du det to eller tre ganger i året vil virkelig gjøre en stor forskjell.

Sett en dato som mål for å betale ned obligasjonen

Dette kan for eksempel være om 15 år i motsetning til 20. Det kan være innen din 40-årsdag, når et barn avslutter videregående skole, eller til og med en pensjonsdato. Angi en dato for at du vil at eiendommen skal betales. Beregn hvor mye du trenger å betale månedlig for å oppnå dette, og følg den datoen så mye som mulig. Å utbetale obligasjonen tidlig utgjør en betydelig forskjell.

Legg restskatten rett til boliglånet ditt

Årlige tilbakebetalinger på kontoen din er alltid en velkomstgave. Hvis det skjer. Dette kan brukes mot tilbakebetaling av boliglån som en ekstra tilstrømning av kontanter, og dermed redusere tilbakebetalingen. Siden de stort sett er uforventet vil du knapt merke det. Men boliglånet ditt vil!Dette er din perfekte måte å bruke restskatten på.

Betal tidligere i måneden

Hvis rentene beregnes daglig, gjør ditt beste for å få utbetalt tidligere i måneden. Da for å få rentene beregnet til et konsistent beløp, og la mindre variabler være tilfeldige. Hvis du gjør det, vil det også hjelpe deg å komme i en jevn rutine. Lykke til!