Bør jeg velge fastrente?

Flere og flere binder sin lånerente. Dersom du selv kjenner at et rentehopp gjør at du kan få det trangt økonomisk, bør du vurdere dette selv. Husk derimot at det innebærer å følge en nedbetalingsplan når renten blir bundet. Konsekvensen hvis du ikke kan betale ned lånet ditt raskere enn avtalt selv om du kan. Anbefalet er at du binder deler av lånet, slik at du beholder fleksibiliteten på den flytende delen. Du styrer selv hvilken fordeling du vil ha mellom fast- og flytende rente.

Overfører jeg ekstra penger på lånet hvis jeg skulle ha litt ekstra penger på konto en måned. Hvert lån har et lånenummer, og dette lånenummeret er også et kontonummer. Du overfører du rett og slett bare ønsket beløp til dette kontonummeret og vips! Husk bare at nedbetalingstiden er som før. Selve terminbeløpet blir lavere men selve nedbetalingstiden er den samme. Ofte kan du be banken direkte om lavere nedbetalingstid.

Betal ned ekstra på boliglånet

Hvis renten er lav kan det være lurt å betale ned ekstra på boliglånet. Spesielt hvis det er lite verdi i boligen. Renter og renters rente har effekt over tid. Alt du betaler ekstra i dag kan på lang sikt spare deg for tusenvis av kroner om 10-20 eller mer år.

Hva er avdragsfrihet?

Avdragsfrihet betyr at du kun betaler ned rentene på lånet ditt. Det vil si at du ikke reduserer lånet ditt samtidig som det ikke vokser større. Alle som har en belåningsgrad under 60 prosent kan få avdragsfrihet i inntil fem år.

Er du interessert i flere tips og råd om personlig økonomi er der masse tips og råd her på våre sider. Vi anbefaler at du gjør din research før du foretar deg noe som helst med noen som helst bank. Det skal ikke mer til enn å sammenligne tilbud og vilkår mellom de mange norske bankene. Hos oss kan en søknad sendes til mangfoldige banker. Alle våre låneinstitusjoner er trygge.