Bruker dere for mye på hobbyene deres?

Visste du at nordmenn i gjennomsnitt bruker over 20.000 kr. på underholdning? Gir det beløpet deg et mindre hjerteinfarkt? Det er lett å se at pengene du bruker på hobbyene dine vil bli brukt bedre på pensjon eller regninger. Men, det er viktig å ha mindre gleder. Tross alt jobber du hardt og trenger å ta deg tid til å hygge deg. Heldig for deg, det er måter å fortsette å glede seg over hobbyene dine. Her er trinn du kan følge for å holde kostnadene ved hobbyene nede. Samtidig som du likevel tar deg tid til å glede deg over fritiden din.

Vurder økonomien og målene dine

Ta en lang, hard titt på budsjettet. Hva slags økonomisk situasjon er du i? Hvor mye bruker du på fornøyelser? Har du satt opp en pensjonsplan? Forsikre deg om at du først prioriterer husleie, regninger, forsikring, eller tilbakebetaling av gjeld og pensjon. Hobby-pengene dine kommer ut av disponibel inntekt du har igjen.

Følg formelen 50/30/20

  • 50 prosent av inntekten mot vesentlige ting (regninger, lån osv.)
  • 20 prosent til sparing
  • 30 prosent til fritid

Lag en liste over mål

  • Elsker både du og din betydningsfulle annen utendørs?
  • Liker hele familien å campe sammen?
  • Har du og sønnen din en forkjærlighet for en konkurransedyktig idrett som kan skape kvalitetstid sammen?

Bruk penger på hobbyen din klokt

Når du har funnet ut hobbybudsjettet ditt, bruk sparsommelig. Ikke kjøp ting bare fordi alle andre har dem. Ikke bare ta blinde råd fra selgere eller venner. Gjør din egen sammenligning og undersøk før du kjøper noe. Husk at du bare trenger det som er for deg. Ikke er du ute etter å glede noen andre enn deg selv. Er det utstyr du trenger som vil spare penger i lengden er det forbrukslån tilgjengelig. Det kan spare deg i lengden.