De beste appene for privatøkonomi

De fleste nordmenn med nettbank har allerede en nettbanktjeneste som gir god oversikt over personlig økonomi på en enkel og grei måte. Men det fins et hav av nyttige og mindre nyttige apper der ute for å assistere deg gjennom finans-jungelen. Dersom du trenger å sette opp et budsjett, vil sette opp et konkret sparemål eller trenger å føre nøye regnskap over forbruket ditt for en periode finnes det flere alternativer. Være seg noe så enkelt som billig taxi med ueber appen eller PayBack som er en app for folk som spleiser på ting og vil vite hvem som har lagt ut hvor mye. Vi vil i dag gi deg en liste over de appene vi syns er supre for å holde orden i sysakene i en hektisk hverdag.

Disse finansielle appene er verdt å teste ut

Lo Favør Studentbudsjett

Du kan justere tallene, slik at de passer med dette reelle forbruk. Siden det er et studentbudsjett, er det lagt inn typiske studentposter som bøker, sport, fornøyelser og semesteravgift.

Daily Cost (iPhone/Android – gratis)

Her drar du ned en «kvittering» i appen, hvor du legger inn inntekter og utgifter i budsjettet for den perioden du selv har valgt. Ulike tagger som mat, drikke, underholdning ligger inne. Du trykker på en sparegris for å velge om du skal føre opp en inntekt eller utgift, og du får en enkel oversikt over hva du har tjent, brukt og hva saldoen er.

iXpenseIt Lite (iPhone – gratis Lite-versjon)

Legg inn inntekter og utgifter enkelt og greit. Denne appen har også en inndeling i privat/forretning.

Pennies (iPhone – 39 kr)

Opprett et budsjett over hvor mye du har å bruke i en gitt periode og hvor mye du ønsker å ha til overs etter endt periode.