De rike blir bare rikere

Ikke at det egentlig vil komme som noen overraskelse for noen, men nå vet vi at i følge det norske finansbladet Kapital har norges 400 største rikinger verdier for over 1000 billioner NOK. Det er selvsagt ingen som er overrasket over at samtidig som disse store formuene hordes i landet av et utvalgt lite knippe er gjennomsnittsnordmannen mindre heldig. Den disponible inntekten hos gjennomsnittsnordmannen strekker ikke til proposjonalt med kostnadsøkningene. Levekostnadene for å bo bekvemt i Norge har bare blitt høyere og høyere. Studenter og minstepensjonister sliter aller mest med å få endene til å møtes. Men for moro skyld ser vi da i dag på de som ikke behøver løfte en finger resten av sitt liv – hvis det var det de ville.

Hvem er de rikeste i landet?

251 personer på listen har en estimert formue på mer enn 1 milliard kroner i landet. Dette er ifølge Kapital i sin årlige analyse av de rikeste personene i landet. Du vil garantert kjenne igjen flere navn.

Ifølge Kapital er disse er de rikeste personer i Norge, regnet i milliarder kroner (norske kroner). Dette gir et nett lite gjennomsnitt på 2,7 milliarder per person for de 400 rikeste. Det er vanskelig å ikke bli aldri så lite sjalu. Man kan nærmest spørre seg om det er etisk at enkeltindivider skal kunne sitte på og forvalte slike summer? Naturlig nok er det ingen overraskelse at det ikke er en eneste kvinne på denne listen.

Norgest absolutt rikeste

1. John Fredriksen – 92,0 billion
2. Odd Reitan – 43,0
3. Johan Johannson – 35,5
4. Johan Henrik Andresen – 27,2
5. Ole Andreas Halvorsen – 26,4
6. Stein Erik Hagen – 24,0
7. Torstein Hagen – 20,2 m
8. Arne Wilhelmsen – 19,0
9. Petter Stordalen – 18,0
10. Kjell Inge Røkke – 17,2