De skjulte kostnadene ved gjeld Del 1

Vi er alle klar over at å være i gjeld kan være svært krevende rent følelsesmessig. Det kan bringe oss til bristepunktet, og i noen tilfeller faktisk bryte oss ned til et stadie av rent apati. Alle er også klar over de faktiske kostnadene for å være i gjeld. Ikke bare har du å betale tilbake pengene du har lånt, men du må betale tilbake mer! Hvert lån, enten det er på kredittkort eller et forbrukslån, bærer byrden av renter. Hvis du har 10.000 NOK i gjeld og gjennomsnittlig rente er 12%, så vil du betale hele 1200 NOK ekstra per året. Det er mye penger når du prøver å grave deg ut igjen av gjelds-raset.

Mens du jobber mot å få ut av gjeld, har man en tendens til å miste fokus på de mange andre aspekter av livet. Alt er mer eller mindre fokusert på å se til at utestående beløp kan betales hver måned og hvor lenge du kommer til å fortsette å bringe det ned. Vi fokuserer på å tjene mer penger, budsjettering til det ekstreme, og legger unna så mange penger vi kan for å nå de månedlige betaling. Problemet med dette er at vi noen ganger kan bli for fokusert på å betale ned gjeld, og dette kan påvirke oss på andre måter.

Familien kommer først

Dette er en av de største skjulte kostnader som vi hører fra andre som har betalt ned sin gjeld eller jobber med det. Folk dedikert til nedbetaling av gjeld kan miste forbindelser med sin familie, enten umiddelbart eller utvidet. Ikke alle i familien kan forstå de påkjenninger av å være under en haug av gjeld. Målet er selvsagt å sørge for at de forstår hva du går gjennom, men det kan være vanskelig å oppnå. Sliter dere med gjeld er det lurt å snakke med profesjonelle som kan hjelpe deg å refinansiere eksisterende gjeld eller hjelpe med et forbrukslån som kan hjelpe deg komme over kneika. Her finner du de beste utlånsinstitusjonene.