Del 1: En Miniguide i tre deler for bedre personlig økonomi

Uansett hva du gjøre med livet ditt, og uansett hvor du bor, må du som alle andre sortere ut din økonomi. Å ha nok penger til å leve, til å betale regninger, for å ha fritidssysler og fornøyelser. Dette er grunnleggende for å være uavhengig og være i stand til å leve et komfortabelt liv.

Har du oversikt vil du kunne maksimere dine penger (uansett inntekt), og vite hvordan du får mest mulig ut av hver krone. Dette frigjør deg til å konsentrere deg om de virkelig viktige tingene i livet.

Bekymrer penger deg betyr det ofte at du ikke har oversikt eller kontroll. Du kan frigjøre verdifull tid og energi, slik at du kan komme og fokusere på de viktigste ting i livet.

Med alt dette i tankene vi satt sammen en guide i tre deler for hvordann du kan få din økonomi organisert ved å føle 10 tips. Miniguide part 1 gir deg introduksjon og tips 1. I part 2 og 3 kommer vi virkelig til å takle hva som kan gi deg finansiell selvtillit når vi deler de resterende tips for bedre personlig økonomi. Følg med her på lånepenger24.no.

Vi håper de vil komme i gang og bevege deg mot et økonomisk oversiktlig vis.

Gode tips til bedre finansiell frihet

1. Lag et budsjett

  • Begynn med å bestemme hva ditt husholds inntekter og utgifter er.
  • Inntekt – Skrive ned alle de måtene du tjener inntekt på hver måned – enten det er lønn, investeringer, husleieinntekter osv.
  • Utgifter – Alle de tingene som du trenger å bruke penger på hver måned – inkludert alle lån og regninger. Disse kan være slike ting som regninger, husleie / boliglån, avgifter, forsikring osv.

Når du har tatt bort dine utgifter fra inntekten så vet du hva du har igjen å bruke på fornøyelser og andre ting. Dette kalles disponibel inntekt. Hvis du kan forstå din posisjon hver måned kan du begynne å finpusse budsjettet ditt. For eksempel kan du bestemme at du trenger å bruke mindre hver måned på underholdning som du rett og slett ikke har midler til. Eller ønsker du kanskje å begynne å spare mer når du har mer disponibel inntekt enn du først trodde. Et budsjett vil hjelpe deg til å begynne å være mer i kontroll over hva du bruker pengene dine på.

I del to av denne Miniguiden til bedre personlig økonomi vil få Tips 2,3 og 4.