Det beste spørsmål du kan stille ved slutten av et jobbintervju

Vi har alle vært der: Det er slutten av intervjuet, og etter nesten en time etter at du har delt med hele ditt hjerte all din erfaring og entusiasme til en potensiell arbeidsgiver, spør HR om du har noen siste spørsmål før dere avslutter.

Dette er ment å være en formalitet, selvfølgelig- en måte å avslutte samtalen uten å sparke deg ut akkurat der og da. Men det er også en mulighet, tilsiktet eller ikke, for at du kan gjøre en siste inntrykk og gi intervjueren noe å huske for.

Denne siste bemerkningen gir deg faktisk litt tid til å “tilføre verdi til samtalen” før dere bu forlater bygningen. Det er spesielt verdt å merke seg når du klarer å trekke noe ut av det, siden så mange andre kandidater allerede kan ha spurt mange spørsmål gjennom hele økten. Dette er din gyldne mulighet!

Spill dine kort riktig

Men hvis du spiller kortene dine riktig mot slutten kan du endre hele situasjonen. Du kan få den berømte foten i døra ved å stille de riktige spørsmålene. Ta for eksempel dette som et svar på spørsmålet om du selv har noen spørsmål: “Egentlig ja, jeg lurte på hva dere har på plakaten for neste kalenderår? Det er sikker mye spennende på gang!”

Dette enkle spørsmålet viser din nysgjerrighet og kan gi deg mange gode indikatorer på din intervjuerens verdier, selskapet i seg selv, og hvor godt du kan passe inn med en stilling der. Tenk på dette: Det er din siste sjanse til å gjøre et varende inntrykk. Og bortsett fra å være et følelsesmessig pluss for deg, vil det gi deg en idé om hva dine fremtidige medarbeidere forventer, og hva slags kultur selskapet forsøker å etablere for sine ansatte. Hvis intervjueren sliter med å komme opp med et meningsfullt svar er det et nyttig rødt flagg for deg å huske på hvis du ender opp med et tilbud.