Det er derfor bankene låner ut penger

Det er derfor bankene låner ut penger. For de fleste banker er lån den primære bruken av sine midler og den viktigste måten de tjener inntekt på. Lån er vanligvis laget for faste vilkår, til faste priser og er vanligvis sikret med fast eiendom; ofte eiendommen at lånet skal brukes til å kjøpe.

En del av en banks utlånspraksis er vurderingen av kredittverdigheten til en potensiell låner og muligheten til å belaste ulike rentesatser basert på den vurderingen. Når man vurderer et lån, vil bankene ofte vurdere inntjeningen, eiendelene og gjeldene til den potensielle låntakeren, så vel som kreditorhistorien til låntakeren.

Forbrukslån

Forbrukerutlån utgjør hovedparten av nordamerikanske banklån, og av dette utgjør boliglån den langt den største andelen. Boliglån er vant til å kjøpe boliger, og boligen selv er ofte sikkerheten som sikrer lånet. Boliglån er vanligvis skrevet for 30 år tilbakebetaling perioder og renter kan være løst, justerbar eller variabel. Finn det perfekte boliglånet for deg her på våre sider!

Bilutlån

En annen betydelig kategori av sikret utlån til mange banker. Sammenlignet med boliglån, er auto lån typisk for kortere vilkår og høyere priser. Bankene står overfor omfattende konkurranse i autoutlån fra andre finansinstitusjoner, som fanget autofinansieringsoperasjoner drevet av bilprodusenter og forhandlere.

Kredittkort

Nok en annen betydelig utlånstype og et interessant tilfelle. Kredittkort er i utgangspunktet personlige kredittkort som kan trekkes ned når som helst. Selv om Visa og MasterCard er kjente navn på kredittkort, de faktisk ikke overbeviser noen av utlånene. Visa og MasterCard driver rett og slett de proprietære nettverkene gjennom hvilke penger (debet og kreditter) flyttes mellom shoppers bank og selgerens bank etter en transaksjon.

Ikke alle bankene driver med kredittkortutlån, og standardene er tradisjonelt mye høyere enn i boliglån eller andre typer sikret utlån. Når det er sagt, gir kredittkortutlån lukrative avgifter til bankene. Utvekslingsgebyr belastet selgere for å akseptere kortet og inngå transaksjonen, senbetalingsgebyr, valutaveksling, og andre avgifter for kortbrukeren.