Dette bør du vite før du tar opp et lån

Vi har som mål å sørge for at nordmenn som ønsker å ta opp et lån, uansett størrelse, har en informativ og hjelpsom plattform som hjelpemiddel. Ikke bare for å raskt og enkelt på få minutter kunne se hvor mye en kan låne og å sammenligne bank-institusjonene på men også ha tilgang på nyttig informasjon og gode råd og guider for å kunne gjøre veloverveide og gode beslutninger. Å ta opp et lån er ikke bare bare og det er flere ting du som forbruker bør være klar over før du tar steget og setter deg selv i gjeld.

For å kunne ta opp lån i det hele tatt er det tre kriterier du må kunne oppfylle

  • Du må være norsk statsborger.
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger.
  • Ha en fast inntekt. Inntektskravet varierer fra utlåner til utlåner, så det lønner seg å sammenligne.

Detter er verdt å merke seg før du tar opp ditt nye lån

Det finns diverse offentlige hjemmesider som du som forbruker bør både være klar over eksisterer og også sjekke ut. Her vil du finne mer informasjon som kan være nyttig å vite om mens du vurderer et lån eller håndterer et eksisterende lån.

http://www.forbrukerradet.no/ – Alle vet hva forbrukerrådet er, men mange er ikke klar over hvilken fantastisk kilde for informasjon denne siden er. Her vil du kunne finne generell informasjon om dine forbrukerrettigheter og sende inn en klage hvis det værste skulle skje. Forbrukerrådet er en uavhengig institusjon som hjelper deg som forbruker og som konstant jobber for forbrukervennlige endringer i det offentlige og private næringsliv. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-04-14-31 – Det å søke om et lån betyr å gi dine personlige detaljer til bankinstitusjonen. Hvis du ønsker å vite mer om denne prosessen og behandling av dine personlige data, kan du lese loven om personopplysningsloven og mye mere på denne hjemmesiden underlagt justisdepartementet.