Dette trengerdu å vite før ditt første lån

Dette trengerdu å vite før ditt første lån. Her følger vi strenge standarder for redaksjonell integritet for å hjelpe deg med å ta beslutninger med tillit. Mange eller alle produktene som er omtalt her, er fra våre partnere. Slik gjør vi penger. Hvis du snart søker om kreditt, er det viktig at du vet viss informasjon. Slik at du kan levere den til potensielle långivere og for din egen bevissthet. Noen av disse tingene du kanskje vet på toppen av hodet, som inntekter og utgifter, men det er også ting du må se etter før du søker om lånet ditt, for eksempel kredittpoeng og nettoverdi. La oss dykke inn i det du trenger å vite før du søker, og hvorfor.

Kredittpoeng og kreditthistorie

En god kreditt score og kreditt historie viser långivere at du betaler dine kredittforpliktelser til rett tid. Jo bedre kreditt, desto bedre er sjansene dine for å sikre et lån på de gunstigste vilkårene. De beste vilkårene kan spare tusenvis i løpet av lånets levetid.

Før du søker om et lån, må du kjenne dine kredittpoeng og trekke dine kredittrapporter for å se etter feil som kan trekke ned poengene dine. Hvis kreditten din ikke er i god form, anbefaler vi at du holder ved å søke om lån, hvis det er mulig. I mellomtiden jobber du med å forbedre kreditt for å spare deg for potensielt tusenvis av kroner.

Månedlige betalingsforpliktelser

Din inntekt er bare en del av ligningen; Det er også viktig å vite dine månedlige betalingsforpliktelser. Hvis inntekten din er kr 50.000 i måneden, men betalingsforpliktelsene er kr. 49.500 i måneden, vil du ikke realistisk kunne betale et nytt lån. Et lån søknad vil sannsynligvis kreve at du opplister visse forpliktelser – vanligvis din leie eller boliglån betaling og kanskje eksisterende månedlige gjeldsbetalinger.

Eiendeler og gjeld

En annen ting din potensielle utlåner kan se på er din nettoverdi, eller dine eiendeler minus dine forpliktelser. Eiendeler er de tingene du eier som er verdt noe, for eksempel investeringskontoene dine og eiendommene, og forpliktelsene er de økonomiske forpliktelsene du har, for eksempel studielånets gjeld eller boliglån.

Lykke til uansett hvilket lån du måtte ønske deg. Sammenlign mange banker på en gang. La bankene konkurrere om deg for en gangs skyld.