Dette vil banken se fra din side

Hver dag spør lesere som ønsker å ta opp lån raskt, enkelt og uten sikkerhet hva som kreves. En ansvarlig långiver må gjøre sitt for å være sikre på at kunden har råd til å ta opp lån. Ingen bank vil ukritisk gi ut lån i hytt og pine. Det er også for din egen sikkerhet. Hos oss er alle banker trygge og du kan søke om lån helt ukritisk. For begge parters skyld har bankene ikke bare en oppgave om å sjekke din likviditet. De er også underlagt strenge rutiner for å sikre at det ikke foreligger identitetstyveri.

Ting kan skje

Alle banker tar opp en kredittvurdering, det er ikke å komme unna. Dessverre vil kreditten din plutselig kunne endres. Dette kan hende i mange situasjoner. Noen grunner kan være arbeidsløshet, sykdom, og samlivsbrudd. Mange banker vil tilby deg som lånetaker en type forsikring. Som en ekstra trygghet tilbyr de forskjellige typer forsikringer på deres produkter som vil være til hjelp hvis noe uforutsett skulle skje. I Norge er det bare 2% av alle lånetagere som ender til inkasso. Det er internasjonalt veldig lavt. Heldigvis!

Ærlighet

Vi kan ikke understreke hvor viktig det er at du er ærlig med deg selv og banken når du søker om et lån på nettet. Har du virkelig en så økonomisk fleksibel hverdag og anledning til å påta deg ytterligere faste utgifter til nedbetaling av lån? Selvsagt vet du dette best selv.

Ett lån av gangen

Du bør absolutt ikke ta opp usikrede lån i flere banker på en gang. Være seg smålån eller forbrukslån. En bank vurderer din søknad basert på opplysningene du oppgir i søknadsøyeblikket, og vil innvilge et lånebeløp basert på hva de mener du har råd til å betjene. Å ta opp lån i flere banker fordi du ønsker et høyere beløp enn du har fått innvilget er ikke fornuftig på lang sikt!