Du kan be om betalingsutsettelse

Det er av og til en måned som gjør at man ikke klarer å betjene avdragene på lånene. Dersom dette er din situasjon vil vi anbefale at du ber om en betalingsutsettelse. Et dårlig forhold til banken er det siste du vil ha, det kan skape komplikasjoner i framover.

I motsetning til å stikke hodet i sanden er det en god ide å kontakte din bank. I de fleste tilfeller vil de være veldig samarbeidsvillige. Kanskje du kan få et mindre avdrag eller du kan få innvilget litt avdragsfrihet.

Så lenge du har hatt en god tilbakebetalings-linje hittil vil det nok løse seg. Selv banker setter pris på at du forteller dem hva de kan forvente. På grunn av ditt behov for en betalingsutsettelse er det kanskje annet banken kan hjelpe deg med. Som et refinansieringslån for eksempel. Har du opplevd at fakturaen ikke kan dekkes med din inntekt i øyeblikket kan det lønne seg.

Låner du mer penger enn du kan håndtere?

Som et resultat av mange lån på rappen er det lett å miste oversikt.
Det kan være mange grunner til at vi opparbeider oss gjeld. Uansett hva slags gjeld du har så er det hardt å skylde penger. Her har vi noen enkle tips til å lette byrden.

Din inntekt

Se om du kan forhandle en bedre lønn med din jobbgiver. Hvis du ikke har hatt noen forfremmelse eller lønnsøkning så er det kanskje på tide nå?

Pusterom med utsettelse på betalingen

Snakk med din bank og bli overens om en dato du kan leve med.

Har du et budsjett på plass?

Hvis ikke er det på høy tid at du setter deg opp et grundig budsjett.
Vær så realistisk som mulig når du gjør dette. Husk at du ikke kan leve på luft og kjærlighet alene.