Egenkapital eller lån for boligkjøp

Egenkapital eller lån for boligkjøp. Lån uten sikkerhet kommer med en rekke fordeler. Disse lånene ingen krav til annen sikkerhet enn hva du tjener månedlig. Det vil ikke tas pant i boligen du kjøper. Hvis du har en god betalingshistorikk og en stabil inntekt betyr dette som oftest at du vil få lånet innvilget. Ofte så raskt som innen 24 timer. Det er godt å vite siden boligkjøp og budrunder ofte krever rask handling. Forbrukslån er tilgjengelig nærmest umiddelbart. Hva du skal bruke lånet på bryr ikke banken seg mye om. Vil du for eksempel å låne ekstra til renovering av den nye boligen din kan et lån uten hjelpe. På vår side finner du de beste norske bankene for trygge forbrukslån.

Ulemper med forbrukslån for egenkapital for boligkjøp

Lån uten sikkerhet er mye mer risikofylte enn lån med sikkerhet aka egenkapital. Forbrukslån kommer nemlig med en helt annen rente enn tradisjonelle boliglån. Derfor har de ofte en veldig effektiv rente. Oftest ligger renten på mellom 15% og 25%. Renteutgiftene og ekstra-kostnadene på et forbrukslån er betydelige sammenlignet med boliglån. Det sier seg selv hvor mye dyrere det blir i lengden.

Tenk realistisk når du låner uten sikkerhet til boligkjøp. Forbrukslån på markedet tilbys ofte med en flytende rente. Med flytende rente kan den plutselig øke. Alt avhengig av økonomiens utvikling. Hvis du allerede betaler en høy rente kan dette fort bli vanskelig å håndtere. For å kunne dekke egenkapitalen på kjøp av bolig må du ta opp et relativt massivt lån. Hvis du låner 350.000 kroner i lån uten sikkerhet og renten ligger på 17% vil egenkapitalen altså koste deg en hel del mer enn selve lånebeløpet. Sett opp en sparekonto i steden. Smør deg med tålmodighet. Det er en grunn til at alle økonomer og bankeksperter råder alle til å ta opp boliglån for huskjøp.