En artikkel om boliglån

En artikkel om boliglån. Boligmarkedet i Norge er i en enorm vekst. Boligprisene stiger i stormfart og spesielt i storbyene betyr dette at det blir stadig vanskeligere å komme seg inn på markedet. Levekostnadene i Norge er høye og spesielt i de store byene. Mange som velger å ta opp lån uten sikkerhet for å stille med egenkapital for boligkjøp. Dette er dog dyre lån, siden de ikke krever sikkerhet. I mange tilfeller kan det være ok, men for andre er det ikke noen god løsning. Forbrukslån er jo egentlig ikke ment til kjøp av bolig. Lån uten sikkerhet kommer med en rekke fordeler. Denne type lån har ingen krav til annen sikkerhet enn din inntekt.

Det tas ikke pant i boligen du kjøper eller noen andre eiendeler. Hvis du Har du en stabil inntekt og en god betalingshistorikk betyr dette som oftest at du vil få lånet innvilget innen noen timer bare.

Lån uten sikkerhet for boligkjøp er risikofylt

Som forbrukslån står du fritt til å benytte summen på det du vil. Långiver stiller ingen krav til hvordan du må bruke lånebeløpet ditt. Er det et depositum du behøver kan det redde deg inn på et trangt leiemarked. Siden tilbyderen av forbrukslånet kun har inntektsnivå og ligninger å gå etter løper de en større risiko. Slik ender vi opp med en relativt høy rente. Vanligvis at denne ligger på mellom 15% og 25% på lån uten sikkerhet i Norge. Renteutgiftene og ekstrakostnadene på et lån uten sikkerhet er større enn på tradisjonelle boliglån.

Forbrukslån på markedet tilbys også med flytende rente. Det betyr den potensielt kan øke en del underveis. Derfor opplever mange at det er vanskelig å håndtere. I vanlige boliglån må man jo ta opp et stort beløp for å dekke egenkapitalen på kjøp av bolig. Vi anbefaler at du heller benytter et normalt boliglån. Hvis ikke det gjelder lån til leiebolig.