Er din livsstil over ditt realistiske budsjett?

Det er et ganske kjent fenomen faktisk, spesielt i aldersgruppen 21-31 ifølge Statistisk Sentralbyrå, at økonomien er i fullstendig fallit p.g.a. overforbruk. Det er et bilde på vårt konsumsamfunn som har en bitter ettersmak. Det er viktig å “henge med” på de siste trendene være seg “gadgets”, mote og generelt uteliv. Statistikk viser at folk spiser mer og mer ute. Tallene viser at antall ganger måltider er spist ute (det inkluderer restaurant-besøk, cafe, take-away osv) har steget med 45% siden 1990. Det er også mye press for å holde seg i form og å se vakker og kjekk ut. Ola Nordmann bruker mer penger enn noensinne på helse og velvære. Det koster!

Lever du over ditt budsjett?

Det er mange ting du kan gjøre for å kutte ned på budsjett-kostnadene som kan summeres opp som “fornøyelser”. Røyker du? Der har du allerede muligheten til å spare tusenlapper i fleng. Hvis du er junkfood-”avhengig” er det lett å glemme at det finns en ensom potetskreller og et tomt kjøleskap. Hvorfor ikke endre livsstil, om det er bare litt? Du kan lett se på hvor mye du bruker på fornøyelser og du vil garantert bli sjokkert når du ser oversikten. Litt om gangen kan fort spare deg tusenlapper. Har du for eksempel, som tusenvis av andre nordmenn et støtte-bidrag til ditt lokale Friskis og Svettis? Kanseller dette og ta bena eller sykkelen fatt i steden. Du kan droppe sigarettene og stille nikotin-kravet med rulletobakk isteden. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Ta et lån for et nytt kapittel

Du kan endre ting i ditt liv med riktig innstilling. Skulle det stå på det kan du alltid ta opp et enkelt og greit forbrukslån på alt mellom 5000 NOK til 20.000 NOK for å komme igang. Kanskje du trenger en ny skykkel for å komme i form? Du har kanskje ikke et godt nok utstyrt kjøkken i leieboligen til å inspirere hjemmelagede måltider. Det er mulig du aldri har hatt gym medlemskap før og ønsker å signere for en periode, men er for blakk til å gjøre det. Se over de mange alternativene for alle typer lån her på denne siden.