Europas skjøre Union står overfor Trumps G-7-stresstest

I dag skriver vi om noe annet enn lån. Er det lån du er interessert i kan du lese alt om forbrukslån på våre sider. Men nå tilbake til G7. Europa har mye på spill som sikrer at toppmøtet i Group of Seven i 2019 ikke ender dårlig som fjorårets samling i Canada.

Et lite sammendrag

President Donald Trump truet med å slutte å handle med alle. Han boltret seg tidlig fra La Malbaie, Quebec, kritiserte verten og holdt tilbake amerikansk støtte for kommunikasjonen før han til slutt signerte den. Hans handels-rådgiver Peter Navarro sa Canadas statsminister fortjente et “spesielt sted i helvete.” Kina-handelskrigen har hvert marked som føler seg nervøst, og den nukleære situasjonen i Iran er en ekstra bekymring.

Hva skal diskuteres under G-7?

Helgens samtaler er i Biarritz, en fransk kystlandsby som er populær blant surfere. Stoke vil sannsynligvis spre seg når high-stakes diplomatiet ruller inn i byen. For i handelsspørsmål er Frankrike, Tyskland og Storbritannia et stort behov for mer enhet enn i 2018.

Europeerne bekymrer seg for at Trump vil snu sine tollsatser på dem som han har på Kina. Selv om handel ikke er på G-7-agendaen, er det nesten sikkert å være et presspunkt. USA fullfører en sonde til en fransk skatt på internettgiganter som Google og Facebook. Dette kan bane vei for gjengjeldende importskatter.

EU støttes for at WTO gir USA grønt lys for avgifter på så mye som 7 milliarder dollar av EU-varer etter en avgjørelse om ulovlige fly-subsidier. USA ønsker mer tilgang til Europas landbruksmarkeder – en rød linje for franskmennene i eventuelle kommende samtaler.

Alt fra bilimport til Brexit

Trump veier om det skal ilegges toll på bilimport, og en avgjørelse kan komme innen midten av november. Den tyske økonomi allerede på randen av en resesjon. Storbritannias statsminister Boris Johnson gjør sin G-7-debut fremdeles forpliktet til Storbritannias uttreden fra EU 31. Oktober. Uten en avtale på plass! Alt dette utgjør en stor test for den franske presidenten Emmanuel Macron. Han prøver å opprettholde G-7-fred i en tid med handels-stress og jevn global økonomi som vingler på grunn av den. La oss se hva som skjer!