Fakta om forbrukslån på nettet

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Nærmest alle nordmenn kan ta opp et forbrukslån. Långiver baserer søknadsvurderingen sin på din betalingsevne som først og fremst. Det betyr selvsagt ikke at forbrukslån ikke kommer med en viss risiko. Så lenge du godkjennes som låntaker kan du bruke pengene akkurat som du vil. I motsetning til for eksempel et boliglån stilles det altså ingen krav til formålet med lånet. Det er enkelt å søke om forbrukslån.

Søknadene er i dag digitaliserte og det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn personopplysninger og ønsket lånebeløp. Du kan søke om så mange lån du vil her på vår side. Etterpå kan du i fred og ro sammenligne tilbudene du mottar. Siden det ofte er gjort helt automatisk kan du ofte å få innvilget forbrukslån på noen timer bare. Summen på ditt lån utbetales gjerne på konto i løpet noen timer eller maksimum 48 timer.

Slik sørger du for at søknadsprosessen går smidig og raskt

Det er viktig å levere inn en så sterk søknad som mulig når du skal skaffe et forbrukslån. Du må ha styr på ting som inntektsnivå, eksisterende gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. Når banken først har gjort en vurdering skal det mye til for at de endrer sin mening. Å benytte en anbudsside som denne gir deg bedre mulighet til å finne den mest konkurransedyktige rentesatsen. Du får også flere alternativer å velge mellom med vår tjeneste.

Søker du om forbrukslån blir man alltid informert om at det vil gjennomføres en kredittsjekk. Dette er faktisk det viktigste verktøyet banken har for å vurdere deg som lånsøker, til tross for om du oppgir dine opplysninger.

Ved en kredittsjekk innhentes kreditthistorikken din fra et kredittopplysningsbyrå. Her ser långiver på ting som inntektsnivået ditt og eksisterende gjeld. Men de viktigste opplysningene handler om inkassosaker og registrerte betalingsanmerkninger.