Feil folk gjør når de betaler ned gjeld

Beslutningen om å få deg ut av gjeld er ofte livsviktig. Du kan lære å komme seg ut av gjeld og hvordan du kan unngå feilene som kan velte hele planen. Å komme ut av gjeld innebærer mer enn bare å betale noen få kredittkort. Det betyr å endre vanene når det gjelder utgifter. Det handler om å lage et vanntett budsjett. Du må vite hvem og hvor mye du skylder. Prioritere gjelden og vite hvor du finner hjelp når du går av sporet.

Det er med andre ord mange beslutninger som må gjøres, og det er mulig at du vil du gjøre noen feil underveis. Her er noen tips om hva du kan unngå som gjør det lettere å komme seg ut av gjeld.

Samme forbruksvaner som før

Folk er skapninger drevet av vaner. Vi handler i de samme butikkene, spiser i de samme restaurantene og kjører den samme bilen, fordi det er behagelig. Det koster deg også mer enn du kan håndtere økonomisk. Se på vanene og forsøk å kutte kostnader der.

Du hopper på et refinansieringsprogram uten å forstå hva som forventes

Det er sjelden å få en rask løsning på gjeldsproblemer. Den første tingen å forstå er at gjeldslettelser vanligvis tar 3-5 år, så vær tålmodig. For det andre, sjekk opp på det firmaet du velger for refinansiering. Vær sikker på hvilken bank du velger. En norsk bank som ikke har massevis av forbrukerklager mot seg.

Mangel på busdjett

Det er vanskelig, om ikke umulig å få kontroll over økonomien din, med mindre du har et budsjett. Folk tror det er for mye arbeid. Plutselig har du 200.000 kr. i kredittkortgjeld. Du lurer på hvordan i verden det skjedde!

Sett opp realistiske budsjett som adresserer også dine økonomiske behov som bolig, mat, helsevesen, forsikring og utdanning. Først da setter du av rom for å foreta betalinger på gjeld. Sett bort kredittkortene og betal kun med kontanter. Det kan bety å redusere (eller eliminere) ting som å spise ute, underholde, kjøpe nye klær, biler eller elektronikk. Er du seriøs med å eliminere gjeld, opererer du med et budsjett og å betale med kontanter oftere er ofte en god start.

Vi ønsker lykke til. Du vil finne flere banker du kan søke om refinansieringslån hos på våre sider.