Her finner du de beste forbrukslånene på 1-2-3

Lån uten sikkerhet (kredittkort og forbrukslån) er dyrere enn sikrede lån (billån og boliglån). Men det er store forskjeller på hvor dyrt et forbrukslån er. Det avhenger av ting som rentenivået, hvor mange gebyrer banken tillater seg å ta samt hvilke øvrige avgifter de vil at du skal betale. Rentenivået er den viktigste indikatoren på hvor dyrt et lån er. Den endelige renten på lånet ditt finner du ikke ut før du har søkt forbrukslån på nett og fått et tilbud i retur via e-mail.

Hvis du har en høy og stabil inntekt, så vil banken vurdere lånet til å være et ”lavrisikolån” og dermed gi deg en bedre rente. Hvis du er ung, uerfaren og har en inntekt som så vidt oppfyller minstekravet for å søke forbrukslån, så skal du regne med at renten blir høyere.

Banken kan kun endre rentenivået i henhold til avtalen som både du og banken signerte før du mottok pengene. Med andre ord er det veldig viktig å lese dette papiret til tross for at det ikke akkurat er den mest spennende litteraturen. Disse kontraktene har blitt ganske standardiserte i alle banker de seneste årene, men det er fortsatt viktig å forstå det papiret man skriver under på.

Slik finner du det beste forbrukslånet

Det gjør du ved å sammenligne forskjellige banker og velge det tilbudet som passer best for deg. Selv om du skal låne en forholdsvis beskjeden lånesum (10,000-50,000 kroner), så er det faktisk mange penger å spare på å velge den banken som tilbyr deg de beste betingelsene.

Bankene har i veldig stor grad tilrettelagt for at ting skal være enkle og effektive. Hvis du evner å ha et kritisk blikk til de tilbudene som finnes der ute, så tror jeg ikke ting har mulighet til å gå så alt for galt. Hvis du har noen øvrige spørsmål, så anbefaler jeg nesten at du tar kontakt med bankene før du søker lån hos dem. Det finnes også utrolig mye god informasjon på internett om denne type finansiering, så svarene er som regel bare få tasteklikk unna uansett hva du måtte søke på.