Flytt til Finnmark!

Hvis du er nyutdannet, eller fortsatt sliter med lav lønn og høyt studielån er Finnmark hvor du bør jobbe og bo. De har satt opp en rekke forskjelldige goder for å lokke til seg god arbeidskraft og for å stoppe fraflytning og tomme hus.

Visste du at hvis du flytter og jobber i Finnmark vil ditt studielån bli strøket med hele 25.000 NOK årlig, på statens regning? Det virker egentlig helt fair, gjør det ikke? Finnmark er ikke akkurat verdens navle, men de gir mye tilbake til de som velger å utforske denne delen av landet. De fleste som tilbringer tid der forelsker seg i både naturen og folket. Du kan avslutte din jobb i Oslo eller Bergen og ta opp et lån for å finansiere flyttingen. Det vil uansett lønne seg å låne penger til flyttingen innen få måneder.

Du får skattereduksjon umiddelbart, og din lønnsslipp vil automatisk se rund og god ut, selv etter at alle regninger er betalt. Hvorfor? Vel, i Finnmark behøver man ikke betale 12.000 for en skoeske på St.Hanshaugen. Du kan ha din egen enebolig med hage og garasje.

Alle personer som er bosatt i Finnmark og Nord-Troms og betaler skatt får automatisk et inntektsfradrag av sin inntekt før skatt på 15.000 NOK (skatteklasse I) eller 30.000 NOK (skatteklasse II, for ektepar). Du kan selv forestille deg hvilken lettelse dette kan være!
Skattefritak for elektrisitet brukt utgjør 9,5 øre pr. kWh i Finnmark og Nord-Troms. I tillegg kommer at hele Nord-Norge er fritatt for merverdiavgift på elektrisk kraft.

Forbered deg på 24 timer med sollys

Hvis du gjør steget og flytter til Norge nordligste fylke, Finnmark er det 24 timer sollys. Du deler også samme breddegrad som deler av det nordlige Sibir og Sentral-Grønland. Finnmark grenser også Russland og Finland, og fra midten av mai og august er solen oppe hele døgnet. Her finner du Nordkapp som stiger mer enn tusen meter over havet; en av verdens nordligste byer, Hammerfest; og Finnmarksvidda, et enormt landskap av arktiske tundra, innsjøer, myrer og bjørkeskog full av reinsdyr. Besøk Seiland nasjonalpark, som er en av fem nasjonalparker i regionen, og se to av Skandinavias nordligste isbreer, “Seilandsjøkelen” og “Nordmannsjøkelen”. Du kan med en gang se hvordan du kan låne penger på nettet og se om du kan sette nesen mot nord og bedre økonomi her.