Forbrukslån uten sikkerhet

 

Forbrukslån uten sikkerhet

I noen livsfaser vil man ha oppleve at man ikke har verdier å stille som sikkerhet for et lån. Likevel kan det være at man har behov for å låne penger. Det kan være at man må reparere noe i huset, som en vannlekkasje eller at man må betale en tannlegeregning. I slike tilfeller kan man ta opp et forbrukslån uten sikkerhet, uten å drukne i renter. Mye av grunnen til at man nå kan få et rimelig forbrukslån uten sikkerhet er den store konkurransen på lånemarkedet. Denne kommer forbrukerne til gode.

Hva er sikkerhet, i forbindelse med lån?

Dette er en gjenstand, som en bil eller et hus, som banken kan selge om du ikke klarer å betale tilbake lånet. Dette gjør at banken vet at de vil få igjen mesteparten av pengene de har lånt ut. Dette gjør at banken føler at det er tryggere å låne ut pengene og du kan få en lavere rente. Er man nettopp ferdig med utdannelsen, har man ofte få verdier. Man er på vei til å etablere seg, få fast jobb, m.m. Dette kan gjøre at det blir vanskelig å få lån, samtidig som det er mye man må investere i. For større investeringer, slik som å kjøpe hus eller leilighet er det ikke nok med et forbrukslån uten sikkerhet. Da trenger man å ta opp et boliglån, med boligen som sikkerhet. Hvis man trenger å betale innskudd på en leilighet man skal leie, kan det være en ide å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet hvis man er på vei inn i en ny jobb. Det kan og være vanskelig å få lån etter en skilsmisse, hvis man har mistet jobben eller når man skal over i en ny jobb.  Online kan du finne lånetilbydere som kan hjelpe deg i alle slike situasjoner.

Budsjett og kunnskap

Selv om du ikke har noe du kan sette i pant for lånesummen, har du mange valgmuligheter. For det er sterk konkurranse mellom lånetilbyderne på nettet, noe som selvsagt kommer deg til gode. For renten synker når de store bankene slåss om kundene.

Husk bare at selv om det er mange valgmuligheter, må du velge det rette forbrukslånet uten sikkerhet for din økonomiske situasjon. Det første du må gjøre er å sette opp ditt eget budsjett.  Hva sitter du igjen med etter at alle de faste utgiftene er betalt? Hvis svaret er 0 eller under 100 kr, bør du være svært forsiktig med å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet. Resultatet kan fort bli en økonomisk byrde du ikke blir kvitt.

Etter å ha laget et budsjett, er det på tide å søke på nettet etter banker som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Det er svært mange å velge mellom, men det er viktig å velge den rette for å få et bra forbrukslån uten sikkerhet. Det finnes flere nettsider som hjelper deg å finne den rette lånetilbyderen, gratis. Eller du kan gjøre jobben selv og ta kontakt med flere lånetilbydere for å få et tilbud på forbrukslån uten sikkerhet.

Forbrukslån uten sikkerhet – for alle?

Det er ikke alltid man har verdier man kan sette i pant, men kan ha behov for å låne penger likevel. Før var dette svært vanskelig, men i et marked som er svært presset er det nå en rekke lånetilbydere som lar deg ta opp et forbrukslån uten sikkerhet. En praktisk måte å sikre at man har råd til både tannlege, bilreperasjon og annet i en periode hvor man ikke har nok midler på konto. Selve prosessen er enkel nok, men det er svært viktig at man ikke gjør dette til en vane. Noen punkter å ha i mente i forbindelse med forbrukslån uten sikkerhet.

Forbrukslån skal man ikke leve på

Om du tar opp et forbrukslån uten sikkerhet eller et med sikkerhet, så gjelder det samme; dette er en midlertidig løsning. Det er mange grunner til at man ikke har hatt eller har muligheten til å klare store utgifter. Det kan være snakk om at man nettopp er ferdig med utdannelsen og er i en etableringsfase. Da trenger man ofte penger for å kunne betale forskuddsleie eller annet.  Man søker aktivt på jobb, og i de fleste tilfellene vil man kunne betale tilbake mye av lånet relativt raskt når man har fått en fast jobb. Dermed er dette en midlertidig løsning. Det samme gjelder hvis man er mellom to jobber, er under utredning for medisinske problemer, m.m. Dette er i utgangspunktet midlertidige problemer og man vil få orden på økonomien innen et par år. Da kan et forbrukslån uten sikkerhet være en god løsning.

Langvarige økonomiske vansker

Er man i en situasjon hvor man har økonomiske vansker og man ikke helt ser løsningen på dette, er et forbrukslån uten sikkerhet noe man bør unngå. Hvis du har mistet jobben og du ikke ser hvilke jobber du kan søke på, bør du unngå lån. Det samme gjelder hvis du har vært arbeidsløs lenge. Det kan være fristende å ta opp et lån for å få råd til en ferie eller å pusse opp et viktig rom i huset. Tross alt stopper ikke alt opp selv om man har dårlig råd. Likefult, dette er ikke å anbefale med mindre du ser en klar løsning på dine økonomiske problemer i løpet av et par år. Husk, hvis du tenker: ”det ordner seg nok” uten å ha en fast plan, er det bare deg det går utover. Så vær nøktern i din vurdering av din fremtidige økonomiske situasjon.

Velg riktig bank

Det føres en viss kontroll over finansmarkedet, men det er useriøse aktører på markedet. Husk at hvis et tilbud på forbrukslån uten sikkerhet virker for godt til å være sant, er det ofte det. Sjekk opplysningene nøye og søk gjerne på google eller andre steder etter selskapet som står bak. Sjekk og hvilke sikkerhetsprotokoller som gjelder, hvordan sendes informasjon? Og ikke minst, hvordan sendes pengene? Hvis du ikke kan gjøre dette gjennom direkte bankoverføring, eller gjennom sikre paypal, skrill, netteller eller kredittkort, bør du være svært skeptisk og sjekke ekstra nøye. Husk; bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite.

Forbrukslån uten sikkerhet – til ferie og bilreparasjoner

Selv om man ikke har mulighet til å stille bolig eller bil som sikkerhet, kan man ha behov for å låne penger. Da er et forbrukslån uten sikkerhet et godt valg. Dette er lån som før hadde en svært høy rente fordi lånene er forbundet med høy risiko for banken. Nå er det blitt så stor konkurranse på markedet at man kan få et slikt lån relativt rimelig. Det er ikke dermed sagt at det er en god rente, men hvis man er mellom barken og veden så er dette et godt valg.

Man skal jo leve!

Det er ikke alltid man har så mange eller så høye verdier man kan pantsette. Likevel, livet går sin gang og man skal jo faktisk ha det greit i denne perioden. For ofte, og heldigvis for de fleste, er dette en periode som går over.  En del helt nødvendige ting, som å reparere bilen eller fikse en lekkasje på badet, må man bare ta. Og har man ikke penger på en sparekonto, må man ta opp et lån. De fleste er enig om at dette er legitime grunner til å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet.

Mer uenighet er det hvis det er snakk om å bruke penger på ting som ferier eller en ny sofa. Det er klart at man skal være forsiktig med hva man bruker pengene fra et forbrukslån uten sikkerhet på. Samtidig, man må kunne leve selv i en perioden hvor ting er stramt økonomisk. Har du små barn, har du ikke mange årene før de ikke vil være med det på ferie. Det kan være verdt å vurdere et forbrukslån uten sikkerhet i et slikt tilfelle så lenge man er sikker på at man kan betale de månedlige avdragene. For det er her man skiller mellom de som faktisk har kontroll og de som ikke har det.

De månedlige avdragene

Hvis du har en fast jobb eller du vet du får inn en viss sum i måneden, så kan du enkelt sette opp et budsjett som viser hva du kan betale i månedlige avdrag. For den store faren med forbrukslån uten sikkerhet er at rentene fort løper helt vilt hvis man glemmer eller ikke kan betale en måned. Da kan situasjonen fort komme ut av kontroll. Så lenge du unngår dette, vil denne type lån være en grei løsning i en situasjon hvor du ikke har verdier å pantsette.

Absolutt nei, nei

Et forbrukslån uten sikkerhet skal under ingen omstendigheter brukes til å betale ned renter og avdrag på et annet lån. Hvis du først er kommet i en slik økonomisk klemme er det andre løsninger som er mye bedre. Refinansiering er en god løsning og du kan i noen tilfeller søke om hjelp til å løse gjeldsproblemet. Men uansett, å låne for å betale ned et annet lån vil bare dra deg dypere ned i gjeldskrisen.  Søk hjelp på andre måter og få orden på økonomien din slik at du slipper å få mer gjeld.