Forskjellen mellom å spare og å investere

Vi forsøker å holde våre lesere så oppdaterte som mulig i alle saker som har med økonomi og lån. I dag vil vi snakke litt om forskjellen mellom å spare og å investere. Her trengs en viss balanse, nemlig. Og mange er ikke helt klare over hva som skiller de to. Les videre for mer informasjon.

Husk, du kan alltid finne et forbrukslån på vår side på mellom 5000- 50.000 kroner. Søk og sammenlign flere trygge norske lånetilbydere.

Finn riktig balanse

Fire spørsmål som hjelper deg med å bestemme hvor mye du bør spare. Slik kan du også se hvor mye du kan investere. Still deg selv disse spørsmålene og svar helt ærlig.Kanskje det er noe du ikke har tenkt over

3 spørsmål om investering

Hvor mye passiv inntekt vil du ha hvert år fra dine investeringer? Dette tallet bør ikke bare inkludere anskaffelseskost for de tingene du vil ha (f.eks. Prisen på et nytt hus), men vedlikehold og løpende kostnader oppvarming, hagearbeid, vaktmestertjeneste etc.). Har du investert i et firma skal du se på bunnlinjen.

Hvor mye volatilitet er du villig til å takle? Hvilket betyr hvor mye du vil takle å se kontoverdien din svinge. Jo raskere du vil bli rik, desto større svinger den i verdi, både på opp og ned. Du må for eksempel se på kontoen din gå i tap med 50 prosent eller gå opp med 100 prosent. Dette er aggressive strategier som har potensial til å komme deg til målet ditt. Passer kun for de som har råd til å ta en “hit”.

I hvilken grad har du til tilgang til pengene? I hvilken alder trenger du tilgang til pengene? Dette er viktig fordi de store fordelene med skattefrie kontoer ikke vil være tilgjengelige for deg hvis du vil trekke pengene tilbake før fristen.