Gode tips før du søker om forbrukslån

Markedet er fullt av lokkende tilbud. Det er enklere enn noensinne å søke om lån på nettet. Det virke som en enkel sak å ta opp lånet. Men når det kommer til å betjene lånet er det ofte en annen sak. Avhengig av nedbetalingsperioden du har kan dette forbrukslånet ha innvirkning på din økonomi i lang tid. Du bør derfor ta deg litt ekstra tid før du signerer et forbrukslån. Et forbrukslån for mye kan virkelig ta knekken på privatøkonomien din/deres.

Styr unna impuls-lån

En lite gjennomtenkte beslutning i full fart kan fort bli din nemesis i framtiden. Vi anbefaler at du holde deg unna impuls-lån. Først bør du starte med en grundig gjennomgang av din økonomiske situasjon. Hva har du av inntekter, faste utgifter og gjennomsnittlig månedlig forbruk. Har du ikke oversikt over dette er det på høy tid. Med et (realistisk) budsjett blir det fort tydelig hvor mye du kan låne og om det er realistisk å låne i det hele tatt.

Sammenlign lån før du velger

Når du har bestemt deg for å ta opp et forbrukslån er det svært viktig å vurdere markedet. Ikke gå for det første lånet du får godkjent. Sett deg godt inn i hva rentene ligger på. Det er store forskjeller i rente-tilbudet. Siden renten på forbrukslån generelt er høy, er dette viktig. Sørg for å sjekke alle kostnadene knyttet til forbrukslånet du vurderer. Bankene tjener gode penger på lån uten sikkerhet. Her snakker vi termingebyrer, nedbetalingstid og renter. Du kan benytte deg av en lånekalkulator for å finne ut av hvor mye lånet vil koste deg. Siden forbrukslån er de aller dyreste Norske lån du kan ta opp er det godt å være informert. Det nesten aldri en god idé å ta opp maksbeløpet banken lar deg låne for. Sammenlign minst 3 banker før du hopper i det.