Gode tips for å spare på skatten

Fagforeningsavgift

Hvis fagforeningsavgiften ikke dekkes direkte av arbeidsgiver, skal du føre opp medlemsavgiften, da denne ikke er skattepliktig.

Barnepass

Mange er ikke klar over at dagmamma , au pair eller annet barnepass også kan trekkes fra på skatten. Du vil behøve å fylle inn den fulle selvangivelsen. Forenklet selvangivelse inkluderer ikke fradragsfelt for barnepass.

Bompenger

Overstiger dine pendling-utgifter 3.300 kroner, kan du trekke dette fra på skatten Mange har ingen oversikt over hvor mye det koster dem årlig bare å komme seg til og fra jobben.

Aviser/ Magasiner

Fagblader og aviser for deg som har ekstra informasjonsbehov i forbindelse med ditt arbeide skal du ikke skattes for. Sendes de privat er de selvsagt skattepliktig, men sendes og betales de av jobben kan du få opp til 2 tidsskrifter dekket.

El-bil

Norske myndigheter har innsett at el-biler er bra for både miljø og urban trivsel. Hele 50% kan trekkes fra på skatten hvis du kjører grønt.

Refinansiering av gjeld

De kostnader du påtar deg i forbindelse med refinansiering slik som for eksempel å bytte långiver, er fradrags-berettiget. Din bank som refinansierer ditt lån eller gjeld vil kunne være behjelpelig med å gi rådgivning vedrørende skatt og gjeld. Takstkostnaden på din refinansiering kan for eksempel trekkes fra på skatten.

Student?

Du som sliter over sommeren i jobb imellom studier og må forflytte deg fra fast bolig mens du jobber kan faktisk kreve kostfradrag på hele 200 kroner i døgnet. Dette gjelder selvsagt bare mellom semestrene på ditt universitet eller høyskole.

Det er masse penger å spare hvis du bare tar deg tid til å sette deg inn i den fordømte selvangivelsen. Det er verdt det hvis dine finanser ikke ser slik ut som du gjerne ville sett den, og over lang tid kan du faktisk spare en hel del.