Guide for å lage ditt personlige budsjett før du søker om lån

Trinn 1: Hva er din nettoinntekt

Det første skrittet i å skape et budsjett er å identifisere hvor mye penger du har kommet inn. Husk at det er enkelt å overvurdere det du har råd til hvis du tenker på din totale lønn som det du må bruke. Din faktiske, disponible lønn kalles nettoinntekt. Det er tallet du bør bruke når du oppretter et budsjett.

Trinn 2: Ha oversikt på utgiftene dine

Det er nyttig å holde styr på og kategorisere utgiftene dine slik at du vet hvor du kan gjøre justeringer. Å gjøre det vil hjelpe deg med å identifisere hva du bruker mest penger på, og hvor det kan være lettest å kutte ned.
Begynn med å oppgi alle dine faste utgifter. Dette er vanlige månedlige regninger som husleie eller boliglån, fritidssysler eller bil for å nevne noen. Det er usannsynlig at du kan klippe tilbake på disse, men å vite hvor mye av månedsinntekten du tar opp kan være nyttig.

Neste liste over alle dine variable kostnader – de som kan endres fra måned til måned, for eksempel dagligvarer, ferie og underholdning. Kredittkort og kontoutskrifter er et godt sted å starte siden de ofte spesifiserer eller kategoriserer de månedlige utgiftene dine.

Trinn 3: Still deg mål

Lag en liste over alle de økonomiske målene du vil oppnå på kort og lang sikt. Kortsiktige mål bør ta ikke lenger enn et år å oppnå. Langsiktige mål, for eksempel å spare for pensjonering eller barnets utdanning, kan ta år å nå. Husk at målene dine ikke må settes i stein, men å identifisere prioriteringene dine før du begynner å planlegge et budsjett, vil hjelpe.

Trinn 4: Lag en plan

Bruk variabelen og faste utgifter du samler for å hjelpe deg med å få en følelse av hva du vil bruke i de kommende månedene. Med dine faste utgifter kan du forutsi ganske nøyaktig hvor mye du må budsjettere for

Du kan velge å bryte ned utgiftene dine ytterligere, mellom ting du trenger og ting du vil ha. For eksempel, hvis du kjører til jobb hver dag, teller bensin trolig som et må ha behov. Et månedlig spotify abonnement kan imidlertid regnes vil ha som e. Denne forskjellen blir viktig når det er på tide å foreta justeringer.