Hjelp hvis husleia ikke strekker til!

Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du leier deg til avgrunnen er det dags å ta en reell sjekk over hva du kan gjøre med dette. Du er iallefall ikke alene. Statistikk viser at nordmenn sliter med høye boligutgifter som har konsekvenser for deres evne til å spare for egen bolig. I Norge, i motsetning til andre Europeiske land, er det fortsatt nærmest uglesett å leie. Ekte nordmenn skal eie!

Det er selvsagt bare tull og en innstilling som hører iallefall en generasjon tilbake. I dag er hele livssituasjonen for unge så forskjellig som det kan bli fra dagens besteforeldregenerasjon. Det var plankekjøring å regne for 30-40 år siden å få bolig og boliglån. I dag er det et mareritt for unge nyetablerte som sliter seg ut for å betale griske utleiere sinnsyke månedsleier.

Hva kan jeg gjøre med denne bo-situasjonen?

Det er ingen sak hvis du eller dere har foreldre som kan stille sikkerhet i form av deres bolig eller andre verdier. For de som ikke har kausjonister er det verre. Mange ender opp med å ta opp forbrukslån for å finansiere depositum. Vi kan anbefale dette hvis dette forbrukslånet for depositum er et initiativ du / dere tar for å finansiere flytting til en rimeligere bolig. En rimeligere bolig kan bety å si farvel til sentrumsliv og akseptere lenger reisetid til arbeid og fornøyelser.

Det kan også bety at dere revurderer hvor stor plass dere har behov for. Hvor ofte er det egentlig gjester i det 2.re gjesterommet? Er badekar så fryktelig viktig? Må vi ha uteplass? Sett dere ned og se over om husleien du betaler i dag virkelig er verdt den utgiften den er. Kan man se om det fins alternativer som kanskje kan frigjøre dere til å spare til egen bolig i steden for å helt soleklart finansiere noen annens boligkjøp? Sett opp et budsjett og sjekk ut leiemarkedet der du bor!