Hjelp, jeg har inkassovarsel!

Hvordan håndtere inkasso er noe de fleste av oss håper de aldri behøver å bekymre seg for. Men det kan fort bli deg. Kanskje du har glemt å betale en regning? Du har kanskje du har vært litt for optimistisk når du tok på deg et kredittkort til. Nå står du der uten penger til å betale ned gjelden du har tatt på deg. Hvis selskapet du skylder penger ser at du ikke betaler regningene dine, vil de sende deg et inkassovarsel til slutt.

I teorien selger selskapet du skylder penger til din regning til et sertifisert inkassoselskap som spesialiserer seg på å drive inn gjeld fra nordmenn med betalingsanmerkninger. Dette blir dyrt for deg! Inkassoselskapet legger til sine egne kostnader på toppen av den gjelden du allerede har og hvis du unngår å betale regningen selv etter at du har mottatt inkassovarselet vil regningen kunne vokse seg stor på veldig kort tid.

Hva er konsekvenser ved inkasso?

Ender du opp med inkassovarsel har du mottat det vi kaller en betalingsanmerkning. Det er knyttet til ditt navn og personnummer og vil hindre deg fra å for eksempel kunne søke om boliglån eller andre typer lån inntil betalingsanmerkningen er hevet. Det vil som regel føre til at du ikke får flere penger hos noen bank som helst. Det kan også være nok til at mobiloperatøren din ikke vil tilby deg et normalt mobilabonnement, og at du må bruke kontantkort i stedet. Oppsummert kan vi si at det å ha en betalingsanmerkning på seg, er meget upraktisk og bør unngås for enhver pris.

Det som er viktig å tenke på når du sliter med å betale regningene dine er at innkreveren ønsker at du skal klare å betale tilbake pengene du skylder. De er faktisk ofte villige til å strekke seg ganske langt for å få pengene sine, så fremt de føler du er ærlig og har et ønske om å løse saken på en god måte. Det beste råd vi kan gi deg er å unngå inkasso ved å følge nøye med på forfallsdatoer og prioritere dine regninger deretter.