Hjemmelekse før du tar opp et nytt lån!

Det er flere aktører på nett som leverer sikre nettbaserte løsninger for betaling, banktilgang og innlogging hos offentlige etater slik som skattekontoret. Disse aktørene har utviklet en rekke spesielle protokoller eller sikkerhetsrutiner for bruk på internett. Disse, etter hvert store aktørene, er nå ansvarlig for å sikre de fleste transaksjonene på nett. Dette gjør at disse aktørene ikke lar hvem som helst bruke deres tjenester, de har et rykte å ta vare på. Derfor er det et faresignal hvis en nettside ikke bruker en slik kjent sikkerhetsløsning. Det er svært risikabelt å bruke andre sikkerhetsløsninger og bør unngås så lang det er mulig.

Videre er det viktig å finne ut hvor banken er registrert og ikke minst sjekke at de har lov til å låne penger på dagen til nordmenn i Norge. Dette står vanligvis lett tilgjengelig på første side. Tross alt er bankene opptatt av sitt rykte. Videre bør man lese betingelser og vilkår siden. Her finner du alt som står med ”liten” skrift i en avtale. Dette må du lese nøye før du aksepterer et tilbud om å låne penger.

Trippelsjekk alle dine personlige opplysninger

Før i tiden gikk man i en bank og de så på selvangivelsen og andre papirer. Skal man søke om å låne penger på nettet må man ta ansvar for alt selv. Du må selv sette opp et budsjett og sjekke hva du har råd til. Husk at renten kan gå opp, noe du må ta hensyn til når du tenker på hva du har råd til. Det er alltid lurt å tenke at renten kommer til å ligge noen prosentpoeng over der den ligger per nå.

Det er mange som lever av å låne penger til privatpersoner og bedrifter. Denne harde konkurransen kommer selvsagt deg som forbruker til gode. For lånetilbyderne vil senke både kravene, gebyrene og ikke minst renten for å få flere kunder.

Når det er sagt, ikke tro på alt du leser. Det er mange som lover utrolig lave renter og ingen gebyrer og mye mer. Men, hvis man leser vilkårene og betingelsene, forstår du at dette er bare et lokketilbud. For etter den første perioden, øker både renter og annet. Totalt sett vil du derfor tape på å akseptere et slikt lokketilbud. Det kan fort bli snakk om flere hundre kroner ekstra i måneden, eller mer. Moralen er at det er helt trygt å låne penger på nettet, så lenge du leser alt som står med liten skrift!