Hurra! Roaming-avgiftene er kuttet innen EU

De dyre EU mobiltelefon roaming-avgifter som ofte førte til en ødelagt ferie er endelig blir skrotet fra torsdag. Det betyr også slutten på roaming kostnader for EØS-Norge. Her er hva du trenger å vite om endringen. Hva er roaming-avgifter? Disse er ofte astronomiske ekstra kostnader lagt til telefonregningene til ferie for å ringe, sende SMS og bruke internett mobildata når du er i et fremmed land.

EU har nå avskaffet disse kostnadene som sier at kundene må nå bli pålagt den samme for å bruke sin mobil som de ville i hjemlandet, i henhold til deres telefon kontrakt. Med andre ord når du kommer til Norge i sommer, vil du betale samme priser som du gjør hjemme. Og hvis du bor i Norge og reise utenlands i EU, vel samme pris planen gjelder. Så i teorien ikke mer “telefonregning sjokk” på slutten av ferien. Reisende bør motta en tekst når de kommer i det nye landet som forklarer reglene.

Er det gratis å bruke telefonen i utlandet?

Nei, Å belaste kunder mer for å bruke sine telefoner i EU har blitt utestengt – ikke belast dem i det hele tatt, faktisk. Tanken er at mobilbrukere kan nå “ringe som vanlig” når du reiser innen EU.

Men, må jeg betale for å motta en samtale? Nei, selv her har de ekle kostnader blitt eliminert. Det er fortsatt en klausul for overdreven databruk. Du kan ikke bare gå bananas i utlandet når det gjelder databruk. Det har fortsatt en “rettferdig bruk klausul” for å gi mobiloperatørene en fair sjanse. Men det er awsome nyheten om at vi ikke trenger å bekymre deg så mye om å bruke våre mobiler i utlandet i ferien!