Huskeliste før kjøp av ny eller brukt bil

Å kjøpe en ny eller brukt bil kan være en skremmende opplevelse. Mange bilforhandlere kan presse deg til å forlate butikken med et nytt kjøretøy. Derfor er det er avgjørende at du er bevæpnet med informasjon. Om bilene du er interessert i, budsjettet du har råd til, og verdien av bruktbilen din. Med disse detaljene har du alle verktøyene du trenger for å forhandle riktig.

Tenk på finansiering

Før du besøker noen forhandlere, har du en følelse av hva slags innskudd du kan legge ned og hvilken månedlig betaling du har råd til. Det bidrar også til å gjøre noen undersøkelser på tilgjengelige auto lån for å få en følelse av hva du kvalifiserer for.

Få oversikten først

Sjekk kredittpoengene dine. Å vite din kreditt score kan også være nyttig. Å ha en god ide om kreditt-rapporten og kreditt score og de tilgjengelige rentene kan hjelpe deg med å forhandle en god avtale. Slik kan du spare hundrevis, om ikke tusenvis av kroner.

Les om de bilene du kan være interessert i før du går til en forhandler, i stedet for å gå uforberedt. For å finne ut hvilken bil du vil bruke, bruk internett for bakgrunnsinfo.

Sammenligne priser

Få detaljert prisinformasjon på forhånd er viktig. Pris bilen på forskjellige forhandlere og bruk nettbaserte tjenester for å få priser. Du kan søke etter og be om prising på hvilken som helst merke, modell eller år med bil. Du kan få en rekke telefonsamtaler, e-post og tekst fra forhandlere umiddelbart etter. Å ha informasjon fra ulike forhandlere kan hjelpe deg med å forhandle priser. Du bør også besøke forhandlersteder for å søke etter spesielle kampanjer og rabatter.

Hvis du har god ide om hva bilen er verdt trenger du ikke vent på selgeren å fortelle deg hva det er verdt. Og de kan ikke lure deg trill rundt.

Husk også å teste potensielle kjøp

Du vil kanskje sende testkjøreturen hvis du er kjent med en bestemt merke og modell, men det anbefales å ta deg tid til å gjøre det uansett. Det er en god ide å inspisere bilen og gi den en god prøvekjøring bare for å sikre at alt fungerer. Billån kan du sammenligne kostnadsfritt på våre sider.