Hva dekkes og hva dekkes ikke av reiseforsikringen?

Dessverre lander mange nordmenn i knipa på ferie, og selv om de har reiseforsikring er mange usikre på hva som dekkes og hva som ikke kan dekkes av reiseforsikringen.
Mange tror de kan kjøpe reiseforsikring når som helst under reisen, men saken er at reiseforsikring må kjøpes før avreise.

Er ikke kredittkortforsikring godt nok?

Noen kredittkort har reiseforsikring inkludert. Mange spør oss om denne forsikringen er like god som en solid reiseforsikring. Svaret er nei. Men kredittkortforsikring kan være et godt supplement. Husk også at for at kredittkortforsikringen skal gjelde må 50% av alle utgifter i forbindelse med reisen og oppholdet betales med sagte kredittkort. Kortholder må også reise med på turen, selv om de er fra samme husstand. Har du et kort med meget lave årsgebyr kan det være reiseforsikring ikke er inkludert i det hele tatt.
Du vil ikke ende opp med å legge ut på drømmeturen i god tro om at de er forsikret, og oppdager ikke dette før det er krise.

Sykdom under reise

Utenriksdepartementet skriver på sin nettside:

«Uten gyldig forsikring vil et eventuelt sykehusopphold og syketransport til Norge kunne bli meget kostbart. Innenfor EØS-området vil du normalt ha krav på behandling ved offentlig sykehus, men du vil ikke få dekket utgifter til eventuell syketransport hjem. Utenfor EØS-området vil du verken få dekket utgifter til sykehusopphold eller transport til Norge. Dette kan medføre meget store økonomiske utlegg for deg selv og/eller dine pårørende.»

Kulturforskjeller og vanskelig med språkkunnskaper kan fort skape frustrerende misforståelser man godt kan være foruten hvis man er syk i utlandet. Da er en god reiseforsikring gull verdt. Forsikringsselskapet hjelper deg å selvsagt så med å sørge for å få deg hjem.

Dette dekker de fleste reiseforsikringer

  • Avbestilling i forkant av reisen
  • Forsinket fly i forkant av reisen
  • Forsinket bagasje på turen
  • Skade på eller tap av innsjekket bagasje
  • Eventuell hjemreise ved sykdom
  • Tyveri eller ran av reisegods
  • Skadeverk på reisegods, der en annen person er årsaken

Når du mottar et kredittkort minner vi igjen om viktigheten av å se hva som gjelder av reiseforsikring. Vi ønsker god reise!