Hva er cryptocurrency?

Cryptocurrency er i utgangspunktet en digital måte å holde og overføre penger på nettet. Du kan kjøpe cryptocurrency-symboler eller -”mynter” på nettet. Disse må kjøpes med “tradisjonelle” penger. Og det er vanligvis ingen personer eller banker som kontrollerer et bestemt cryptocurrency. Det er dusinvis av forskjellige cryptocurrencies tilgjengelig på nettet, de største og mest kjente er Bitcoin eller Ethereum.

Verdien av en hvilken som helst cryptocurrency til enhver tid avhenger av tilbud og etterspørsel. Det er vanligvis et fast beløp på en hvilken som helst valuta tilgjengelig til enhver tid, så jo flere som ønsker å bruke den, desto høyere er prisen. Kryptovaluta er noe flere og flere benytter seg av. Mange låner penger de så investerer i Bitcoin eller liknende.

Hvordan kan jeg kjøpe kryptovalutaer?

Det er relativt enkelt å kjøpe de fleste kryptovalutaer – og betydelig vanskeligere å bli “kvitt”. Nettsteder som CoinBase er børser hvor du kan kjøpe en rekke digitale mynter. Det er også apper som heter digitale lommebøker som gjør det mulig for deg å beholde cryptocururrency. Med en slik lommebok lagres de private nøklene (som representerer eierskap) direkte på enheten din.

Hvis du har din egen lommebok under din egen digitale lås og nøkkel, kan du “sende” digitale fond til folk. For å gjøre dette, pleier de fleste å bruke hvelv på nettet, som de som er levert av Coinbase. Prosessen er veldig lik tradisjonelle online-tjenester: du angir ganske enkelt hvor mye du vil sende, og selskapet du vil betale.

Noen leverandører godtar cryptocurrencies. Microsoft lar deg for eksempel legge til Bitcoin til kontoen din på nettet ved hjelp av din digitale lommebok. Og det er en voksende liste over ting du kan kjøpe med cryptocurrency. Inkludert alt fra kunst til eiendom. I mange tilfeller har bruk av cryptocurrency-betalinger vært mer et markedsføringsmessige grep enn et praktisk økonomisk. Men som cryptocurrency blir mer stabilt er det umulig å si hvor langt det kan gå.