Hva er egentlig å leve minimalistisk?

Det kan ta mange former. Noen mennesker bruker det som en måte å reise verden rundt. For de uinnvidde er minimalisme en livsstil hvor folk tenker ekstra nøye gjennom elementene som gir verdi til livene deres og unngår de som ikke gjør det. Noen eier bare eiendelene i ryggsekken sin, mens andre bruker den for å redusere unødvendige kjøp eller føre en mer miljøvennlig livsstil. Vi i kan alle ta en titt på eget forbruk, kan vi ikke?

Mens begrepet minimalisme har eksistert i årevis, ble det stadig mer populært etter den store resesjonen. Nylig har det sett en fornyet interesse for Netflix ‘Tidying Up With Marie Kondo'. Der en kjent japansk decluttering-ekspert oppfordrer deltakerne til å beholde gjenstander som “gnister glede” mens de donerer eller søppel ulovlige eiendeler.

Forholdet mellom personlig økonomi og minimalisme

Når det gjelder å relatere minimalisme til personlig økonomi, bemerker finanseksperter at det er et forhold mellom de to. Men mange foreslår å føre en minimalistisk livsstil sammen med å øve på andre gode økonomivaner for å hente ut den største fordelen. Ideen om å bare fokusere på det som gir deg verdi. Det stemmer helt overens med hvordan du skal bruke, spare og investere. Det er viktig å identifisere tankeløs forbruks-atferd og sørge for at økonomiske vaner virkelig samsvarer med verdiene og målene dine.

For eksempel kan å kvitte seg med en unødvendig ekstra bil som del av en minimalistisk livsstil ha kraftige økonomiske fordeler. Ikke bare tjener du på å droppe automatisk lånebetalinger og forsikringsregninger, men du reduserer kostnader for vedlikehold, reparasjon og parkering. Det er veldig enkelt å bli opptatt av hva du gjør og miste synet på hvorfor du gjør det.

Refinansier og kutt ned

Refinansiering (noe du lett kan søke om på våre sider) og minimalisme er en flott kombinasjon. Å samle all gjeld i en oversiktlig månedlig faktura. Og å kutte ned på forbruk er en flott vei til økonomisk frihet. Lykke til med å ta en titt på forbruk og gjeld på en gang.