Hva er forskjellen mellom et kredittkort og et debetkort?

Å forstå forskjellen mellom et debetkort og kredittkort gir deg mulighet til å ta kloke økonomiske beslutninger. Debetkort og kredittkort er akseptert på de samme stedene. Debetkort bærer alle symbolet på en av de store typer kredittkort, og kan brukes overalt hvor kredittkort er akseptert. Begge tilbyr bekvemmelighet.

Den grunnleggende forskjellen mellom en debetkort og kredittkort-konto er hvordan kortene trekker pengene. Et debetkort tar direkte fra din bankkonto og et kredittkort imot din kredittlinje.

KREDITTKORT SELSKAPEFFEKTIV RENTEKREDITTSØK NÅ!
Credits Gold
Annonselenke
21.85%
Eff. rente 21,85 %, 10 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
100.000 KRSøk Nå!
re member
Annonselenke
25.4%
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
150.000 KRSøk Nå!
Credits Visa
Annonselenke
21.85%
Eff. rente 21,85 %, 10 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
100.000 KRSøk Nå!

Hva er et debet kort?

Debetkort kort tilbyr bekvemmeligheten av en kreditt, men arbeider på en annen måte. Debetkort trekke penger direkte fra din brukskonto når du foretar kjøpet. De gjør dette ved å plassere et tak på kjøpesummen. Selgeren sender transaksjonen til banken sin, og det er overført til leverandørens konto. Det kan ta noen dager for at dette skal skje og derfor er det viktig å holde øye på den løpende balansen på din konto så det ikke blir overtrekk. Ja, det er mulig å gjøre det med et debetkort. Du vil få en kode for å bruke med debetkort i butikker eller minibanker.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et kort som gjør at du kan låne penger i små mengder, kan man si. Du bruker kortet til å gjøre grunnleggende transaksjoner. Kredittkortselskapet belaster så en rente på kjøp, men det er som regel en gyldighetsperiode på omtrent tretti dager før interessen er belastet hvis du ikke bærer balanse over fra måned til måned.

Debet vs Kredittkort

I de siste mange mennesker følte at du trengte et kredittkort for å utføre visse transaksjoner som leie en bil eller å kjøpe varer på nettet. Men et debetkort tilby samme komfort uten at du låne penger til å fullføre transaksjonen. Det kan være vanskelig å avgjøre når man skal bruke et kredittkort eller et debetkort.

Det er bedre å bruke debetkort når det er mulig, fordi det vil hindre deg fra å falle i den kjente “kredittkortfellen”. Noen bilutleiefirmaer og hoteller kan likevel kreve et kredittkort fordi de ønsker å ha et kort hvor de kan fakturere deg for eventuelle skader på deres eiendom. Pass på å sjekke med hotellet eller reisebyråer før du reiser for å sikre at du kan bruke debetkort i stedet for kredittkortet ditt.