Hva gjør forbrukslån populære?

Hva gjør forbrukslån populære? Det er en myte at forbrukslån er mye dyrere enn andre bankalternativ. Du kan kanskje faktisk få en nominell rente på under 10% i dagens marked.

Hva gjør forbrukslån populære?

Hvis du sammenligner med en del andre alternativer vil forbrukslån komme godt ut av det. Iallefall når det kommer til rente. Selvsagt må du ha en ryddig økonomi og ingen anmerkninger for å få lavest mulig rente.

Forbrukslån har ofte en lav rente

Den mest vanlige renten er på omkring 15%. Sammenlignet med kredittkort og andre smålån er det bra. Disse alternativene har ofte renter langt over 30%. Du kan med andre ord spare store summer på å velge et forbrukslån. Betjener du lånet ditt vil det vise positivt på din kredittscore også. Dette kommer hendig med hvis du senere vil oppta et bil eller huslån. På våre sider kan du selv sammenligne rente på forskjellige lån ved å sende en eneste søknad.

Forbrukslån krever ikke sikkerhet

Ettersom forbrukslån ikke krever sikkerhet er det et mindre nifst alternativ. Ofte tar tradisjonelle banker pant i det du eier før de gir deg penger. Selvsagt betyr ikke det at du skal ignorere forpliktelsene dine. Betaler du ikke tilbake i tide vil du få en betalingsanmerkning. Har du en eller flere er det nærmest umulig å få godkjent lån i framtiden. Et lån uten sikkerhet beskytter likevel deg og dine eiendeler til en viss grad. Du vil ha tid til å fikse det hele før du står på bar bakke.

Gode nedbetalingsvilkår

Forbrukslån har som oftest svært gode ordninger for nedbetaling av utestående gjeld. I motsetning til andre typer smålån hvor du oftest må dekke utestående beløp med én eneste gang eller iallefall nestfølgende måned. Forbrukslån stiller ingen krav til å vite hva du skal bruker pengene på. Dette er selvsagt den største forskjellen fra andre lån til bil, hus eller annet. Forbrukslån kan dermed benyttes for alt fra hvite tenner, en familieferie eller et nytt kjøkken.