Hva koster det å kjøpe seilbåt?

Hva koster det å kjøpe seilbåt? Mange stiller oss spørsmål vedrørende forbrukslån til innkjøp av seilbåt. Mange som kjøper båt har mest fokus på prislappen, men det er viktig å ta med de løpende utgiftene som kommer ved å eie og bruke båten i tillegg.

En båt til 250.000 kroner som brukes 15 ganger i året med totalkostnader på 46.000 kroner i året. I dette scenarioet vil hver tur koste deg 3.000 kroner. Det stemmer at prisen per tur er enormt høy. Vi snakker om mange fine ferieturer uten båt. Mange båtfolk er nye til gemet og aner ikke hvor mye en tur egentlig koster.

Frihetsfølelsen som koster

Ikke alle er så økonomisk bevisste. Samtidig må man tenke på gleden folk har ved å være på sjøen en fin, klar dag.

Tips for å spare penger på båt:

Spar penger ved å for eksempel å leie båtplass av en båtforening. Båtsalget går nå så det griner og bransjen selv regner med et salget av fritidsbåter øker med 17 prosent i år 2017. Oppgangen kommer etter et 2016 som også var veldig positivt, selv om det er langt igjen til toppåret i 2007, da det ble solgt 15.000 båter.

Det er viktig å ta med de totale kostnadene i budsjettet. Men med hestekraft-avgiften som er fjernet og den den lave renten som er nå, er det nok flere som tenker på å kjøpe båt. Det er viktig å gjøre god research før en sånn investering. Det er det faktisk uansett hva man skal kjøpe seg. Spesielt hvis du tar opp lån for å finansiere innskjøpet.

Sjekk og sammenlign

Noe av det viktigste er å sjekke båten for heftelser, der må man være litt kritisk. Det er også viktig å besiktige båten. Man har undersøkelsesplikt på samme måte som ved kjøp av leilighet, sier Solvang. Generalsekretæren mener det er viktig å sette seg godt inn i markedet Sørg også for å få en prøvetur og kjenn om båten er som den bør være på vannet. Hvis du kjøper av en forhandler har du også sterkere rettigheter enn hvis du kjøper av en privatperson. Vi ønsker dere bon voyage!