Hva låner nordmenn penger til?

Vi som jobber med lån hver dag lar oss ofte overrasket over hvor forutsigbare nordmenn låner. Det er mange gjengangere som nevnes i søknadene norske lånetagere sender inn. I dag ville vi dele med dere de mest vanlige grunnene til at Ola Nordmann søker om lån. Selvsagt er det like mange ulike grunner til at vi tar opp lån som det er forskjellige typer lån. Men i det er noen tydelige gjengangere. Hva søker du lån om? Se om du kjenner deg igjen

Refinansiering

Dette er av de mest populære typen lån vi tar opp. Ikke bare er de populære, de er også en smart løsning når du har gjeld ute av kontroll. Slik låner du en sum som sletter alle dine smålån og kredittkort lån. Da kan man konsentrere seg om en oversiktlig nedbetaling per måned. Hos oss kan du søke hos flere banker for å finne et godt forbrukslån.

Billån

Dieselbiler er nesten ikke lovlig lenger. Innen 2020 er det ingen dieselbiler igjen i Norge. Mange søker om lån for ny bil. Veldig mange søker om lån for å kjøpe en miljøvennlig (og rimelig) el-bil.

Innredning & Oppussing

Nordmenn ligger på Europatoppen når det gjelder å bruke penger på heimen. Vi pusser opp så det står etter. Selvsagt er det mange av disse DIY prosjektene som koster masse penger. Derfor velger mange å låne penger til forbedringer i hus eller leilighet. Siden du faktisk kan låne til akkurat hva du vil, er det mange som syns det er greit.

Ferie

Spesielt i vintermånedene er det mange som bare gir opp. Mørket og kulda blir rett og slett bare for mye. Nettopp i de kaldeste vintermånedene er det mange som tar opp lån for å fly til varme og sol. Siden et forbrukslån kan være alt fra 5000 kroner til 50 000 kroner er det ikke rart mange tar opp ferielån. Skal man først på cruise i Karibien eller til Pukhet, er det greit med nok cash.