Hva skal til for å få innvilget lån?

Ikke alle oppfyller bankenes krav for å kunne ta opp lån over nett. Hvis din vanlige bank ikke vil gi deg lån er det nok en grunn til det. Men, av og til kan man komme unna med et forbrukslån til de som ikke er strenge. Alle våre banker er sikre og trygge, men de tjenestene som tilbys har alle forskjellige kriterier. Vi lister de mest vanlige kravene som stilles til deg som søker om forbrukslån på nett.

Alder

Mange finansieringsselskaper forutsetter at du er over en bestemt alder. Mange tror å ha fylt 18 er nok, men enkelte låneinstitusjoner krever at du har fylt 25 år. De forskjellige portalene du finner hos oss vil selv vise deg hvilken alder du må være. Selvsagt skal du bare søke til de som tillater din aldersgrense.

Sikkerhet

Ofte kreves det ofte at du stiller sikkerhet for at lånet betales tilbake. Ved kjøp av for eksempel hus eller hytter vil banken som oftest ta pant i eiendommen. I tilfeller der salgsgjenstanden er løsøre (fysiske ting som ikke er fast eiendom), kan det etableres salgspant i løsøregjenstanden. Slike ordninger er vanlig ved kjøp av bil, motorsykkel, campingvogn eller fritidsbåter.

Hvor mye skylder du fra før?

For å se hva du kan betale vil de vite hvor mye gjeld du har fra før. Basert på inntekten din og gjelden din vil de så avgjøre hvor mye betalingsevne du vil ha. Og hvor mye av dine midler allerede forsvinner på nedbetalinger. All gjelden du har fra før i form av kreditter (både på kort og konto), studielån, forbrukslån, billån etc vil bli tatt i betraktning.

Egenkapital

I flere tilfeller, spesielt ved kjøp av bolig, vil banken se egenkapital. Mange unge i dag har ingen mulighet til å stille med egenkapitalen som banken krever, dessverre. Men du vil kunne få gunstigere rentebetingelser om du har spart opp noe egenkapital på forhånd. Gunstigere rentebetingelser gis ofte når du har 35 % eller mer i egenkapital.