Hverdagstips for sunn økonomi

Hverdagstips for sunn økonomi. Disse dager er det viktigere enn noensinne å kunne være fokusert på å spare penger slik som mulig. Så for å hjelpe deg med å overvåke dine utgiftsvaner og kutte utgifter har vi samlet noen gode råd.

Og du kan begynne i dag. Les videre for noen smarte tips for bedre personlig økonomi.

Sparetips

Lag en ukentlig “sparedato”

Forplikt deg til å sette deg ned med pengene dine en gang i uken for en spareoversikt. Her oppdaterer du budsjettet, vurderer kontoene dine og sporer fremdriften mot dine økonomiske mål. Som i et forhold, hvis du vil at ditt økonomiske liv skal bli bedre, må du bruke tid på pengene dine.

Planlegg dine måltider for uken

Å ta noen timer hver helg til matbutikk og måltidsplan for uken vil definitivt spare deg for penger. Mat og uteliv er nr. 1 utgift for de fleste husholdninger. Ved å spise hjemme sparer du penger som ellers ville bli brukt på skatter og tips, og du sparer vanligvis også kalorier.

Kutt ut kabel

Aldri! Men med tjenester som Hulu, Netflix og Amazon Prime, kan du nå se dine favoritt TV-programmer og filmer for en brøkdel av kostnaden for kabel-TV.

Trening

Bytt treningsprogram. Du behøver ikke betale kassen for å trene. Marka er utenfor døren. Et offentlig svømmebasseng finnes sikkert i nærheten. Tenk ut av boksen.

Spar på reisefot

Utnytt overnatting utleie nettsteder. Å finne et sted å bo mens du er på reise er praktisk når du bruker et overnattingssted for utleie. Vi snakker for eksempel Airbnb, Travelmob eller Housetrip. Du kan ofte finne et sted som har et kjøkken (slik at du kan lage mat måltider hjemme for å spare penger). Du kan også spare fordi det er hyggelig å chille “hjemme”.

Lag kaffe hjemme

Å bruke 100 kroner på kaffe hver dag er unødvendig i trange tider. En thermos veier ikke så mye. Så, prøv vår tilnærming og tillat deg selv noen dager i uken å kjøpe kaffe på kafeer, og drikk americano hjemme resten av tiden.